En artikel alla borde läsa (i DN!!!)

För en gångs skull verkar det ha smugit sig in en äkta journalist på DN, i alla fall till webbupplagan. När jag läste den här artikeln, som jag snart lägger ut länk till, hade jag ingen aning om hela skiten. Det är inte klokt. Och vi, vi här hemma, vi vet inte ett skit. Sådant här rapporteras inte, det funkar inte i det borgerliga medvetandet av lugn som vi ska ha (oavsett om vi är vänster eller höger på valskalan). Ja, den är lång, men den låter sig läsas när man väl börjat.
Det vore fint om åtminstone mina cyberbiktfädrer läste detta. Man lär sig rätt mycket om hur världen fungerar då. Och behöver inte känna sig vilsen, idiotin finns, och den rular, som vanligt.

Läs detta: MANDOM, MOD OCH LANDSTINGSTOSSOR!

Öppnas i ett nytt fönster, så klicka nu. Fatta, svenskar har krigat, bara för några år sedan, och ingenstans kunde man läsa om detta. Fatta, om inte de här snubbarna skitit i sina jävla bög-order att fly om någon ställde krav på dem att flytta sig för att begå massaker, hade folk, folk som fan, bara dött. Nu slogs de som fan.
Jag känner mig helt förvirrad. Läs, begrunda. Visste inte att FN var så PK, att de där som är därnere bara ska flytta sig, men att de här grabbarna gav fan i det och tog strid och räddade en massa jävla nissar. Ja, jag går i spinn. Läs.

Japp, detta är min gåva till eder i natt, så här öppet nu. (Fast jag kanske skriver mer här ovan, och ingen upptäcker detta inlägg. Äh, skit samma).

Läs!

Rocken!

/Baron

Annonser

14 Responses to En artikel alla borde läsa (i DN!!!)

 1. Madäläjne skriver:

  Ja, vad ska man säga. En stolthet infinner sig över överstlöjtnant Håkansson och hans mannar, äntligen någon som tar sitt uppdrag på allvar och använder hjärnan istället för instruktionerna. Läs de andra artiklarna om Koloni Kosovo (finns länkat på samma sida) – alla är lika bra! Tänk att det verkligen finns journalister.

 2. Mr Goodbar skriver:

  hm..ingen dog, några skadade. Mysko på nått vis, hur hårt ”stred” dom? Albaner
  är inte att leka med, speciellt inte 10.000 Kosovoalbaner!
  Men visst var det herosikt gjort av Håkansson! Men, jag hade nog inte låtit mina mannar slåss med påkar och batonger utan gett dom rejäla donigar, typ bazooka och AK5.
  Då hade stridigheterna tagit slut efter ca: 5-10 minuter och inte som nu efter ca: 11 timmar.

 3. TomHell skriver:

  Det som vekar vettigt i Håkanssons utförande är att han och hans mannar bemöter de anfallande med samma medel. Ger sig in i striden med påkar och slag, även om de får viss verkanseld mot sig.
  Ja va fan säger man? Han har gjort som militärer gör när de är välutbildade, att tänka själv.
  Den metod var grundläggande för Wermacht och Waffenss framgångar under det stora världskriget. Så varför ska det inte funka igen?
  Man kan diskutera FN:s roll för huvudtaget, för det mesta blir det bara skit av deras ”ingripande”.

 4. baronen skriver:

  Mädäläjnä: Det är ju otroligt att man får läsa om sådant här nu, och inte när det hände, och att det verkar vara hur jävla si och så som helst med FN-prylarna därnere. Har läst ett par till. Men varför är jag inte förvånad. Puckon styr, överallt, av någon konstig jävla anledning.

  Goodbar: Det är väl inget mysko, bara att läsa HELA artikeln ordentligt, något du väl inte är känd för att göra, ha-ha-ha-ha. Läs om alltså. (Inte första gången jag klagat på dig om detta). Dessutom, hade de löst det med sina AK5:or (vi som läste artikeln vet att de fick grönt ljus för dödlig eld om de behövde) så hade det nog inte blivit samma resultat, om man så säger.

  TomHell: Jepp, slagsmål, med nävar och stolar och hela skiten. Fast det där med attt tänka själv var faktiskt en av grunderna i den svenska värnplikten då jag gjorde mitt skit-år, jag haaaatade lumpen. Det var detta, sa befälen,som gjorde skillnad på oss och många utländska soldater, och därför var vi bäst. He-he, jo, det sas så.
  Jag behöver veta mer om FN. Det enda man vet, egentligen, är att det är fint på något sätt, men jag menar realpolitiskt. Har man någon chans när alla är kockar, och ett gäng är suveräna i säkerhetsrådet för att de spionerat på varandra så att alla de har kärnvapen?

 5. Mr Goodbar skriver:

  Hm…tror inte Waffenss slogs med påkar om det gällde livet. Dom verkade inte
  speciellt sugna att spela fairplay.
  Håller med om FN:s roll, tycker dom skall försvara liv och egendom där dom verkar.

 6. baronen skriver:

  Goodbar: Jösses, jag tror vi tryckte iväg i samma sekund, he-he… (din kommentar och min, kolla tiden på dem).

 7. TomHell skriver:

  Mr Goodbar:
  Nu menade jag inte att Wermacht och Waffenss slogs med påkar utan att deras framgång i fält baserades på att alla befäl i nedstigande led hade order att tänka själva. Därav deras tidiga framgångar !939-41. Att man i militära led tar efter denna metod är inte så märkligt, vilket sticker stick i stäv mot den militära hierarkin.
  Och vem slåss inte för livet om man måste, fel inställning eller inte… med påkar eller med kärnvapen.

 8. TomHell skriver:

  Mr grodbar:
  Skulle det vara fairplay att slåss med påkar? Nu får du fan förklara vad du menar…?

 9. Mr Goodbar skriver:

  Äh, skit samma, jag håller med, vill bara jäklas lite, hehe.

 10. Mr Goodbar skriver:

  ..och vi var på g samma minut, Baron. Här går det hett till!

 11. baronen skriver:

  Goodbar: Skärpning för fan!! Ha-ha, du orkar inte läsa och kolla, istället håller du med. Kommer med bågen, när jag får nya däck, och smackar dig!

 12. TomHell skriver:

  Japp! Påkar kan hämtas hos mig…

 13. Mr Goodbar skriver:

  Ups!

 14. El Voefflo skriver:

  Mycket intressant läsning. Det finns hopp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: