Att inte motstå hösten

Att komma ut från en krog. Bara polare med sig. Att känna sig lite busig. Ingen annan i närheten. Och så se alla dessa bilar som står där med imma utanpå rutan. Det går inte att motstå.
Medan överklassbarnen med sina skumma drifter släpper ut luften ur bilar på Östermalm i Tjockholm, så gör vi arbetarkillar så här, men inte för att vara elaka, utan för att fira att det inom ett halvår är vår igen, tjo!

konsglosabil

By the way, ordet i sig, är lika gammalt som en viking. Det blev bara fult i samband med industrialismens genombrott, där i skiftet 1800-tal och 1900-tal. Ett fornnordiskt begrepp helt enkelt, i ”imman”.

Rocka!

/Baron

Annonser

7 Responses to Att inte motstå hösten

 1. Grevis skriver:

  Hoppa!

  Jag hittade nazi programmet, det har visats i USA under namnet ”Television under the Swastika”, så jag har gott hopp om att hitta det online eller på TV. Det vore kul att visa amerikanerna i hemmet att de minsann inte var först med skräp-TV hehehehe. Jag är också historiefantast…

  Fick min MC license igår, uppkörningen var ett skämt… alldeles för enkelt och nu har man anledning att frukta andra hoj-åkare när man vet hur dålig förarutbildningen är… Trots detta var det en tjej som inte klarade testet, hon satte ner foten fem gånger under de första två momenten, så inspektören bad henne att l&auml:mna banan och åka hem och praktisera mera. Det är helt fantastiskt att man kan åka omkring ensam på gatorna utan att behöva kunna något om MC-åkning annat än sexton enkla frågor… (se nedan link)

  http://www.ct.gov/dmv/cwp/view.asp?a=805&Q=244754&dmvPNavCtr=|28100|#28110

  Nåja, jag fick mitt efterlängtade ”M” på mitt körkort och kan fara omkring i mörker och på motorvägar så mycket jag orkar…

  Ha en underbar dag!
  Anette

 2. Henke skriver:

  En ristad kuk sitter alltid helt rätt och ordet fitta är lika gammalt!

 3. Mr Goodbar skriver:

  Grattis Grevis! Trodde du kört upp i Sverige, tänkte att -fan va hon är styv i korken!
  Jag tyckte det var ganska svårt.Teorin är som att ta bilkörkort + 30 frågor MC.
  Sen den där jävla garagevändningen med full styrutslag, man fick inte köra för
  fort då blev man underkänd, utan man skulle krypköra.
  Sen var det kon-körning på tid. Fick max ta 20 sek och minst 18,5 sek , typ 1,5 sekunders marginal. Jävlars! Men det gick bra i alla fall, hehe…
  Annat var det för Baron som kuggade 3 gånger, men det är en annan historia!!!

 4. baronen skriver:

  Grevis: Ett stort grattis. Kanon, nu kan du åka och låta och stödda i dina trakter utan att vara rädd för farbror blå, he-he. Bra jobbat. Kollade efter de där 16 frågorna, men hittade inte just dem. Men jag förstår din rädsla, om det var så lätt, fy fanken för de andra idioterna som kör hoj, ha-ha.

  Jag har digitaliserat nazi-TV-programmet idag på jobbet. I värsta fall kan jag skicka en DVD så småningom. Vi är ju alla historiefreaks!
  Än en gång, ett stort grattis, nu är du knutta, du med!!! Rock!

  Häcko: Så sant som det är sagt. Kuk och fitta hör ihop, och att läten, stavelser, kan vara onda, det ställer jag fanimej inte upp på.

  Goodbar, eller ska jag säga herr St?: De där reglerna har jag inte hört talas om, du måste ha nojat på någon ganja-vända där med jazzrock. Och, dessutom, precis som mitt B- och C-körkort, så fick jag det naturligtvis efter första försöket, vad du än försöker insinuera. Att kugga på fordon finns inte i min värld. Där har vi något jag för en gångs skull klarat av, rätt av, utan skumma prylar.

 5. Mr Goodbar skriver:

  He, he retas bara som vanligt. Har du kört upp för tung lastbil??

 6. Grevis skriver:

  Mr. Goodbar och Baron,

  Bugar och tackar för gratulationerna, naturligtvis regnar det idag och min grön-vita järnhäst får stanna i garaget…

  Sverige ställer helt klart högre krav på såväl bil- som MC-förare, och det visar sig i statistiken att det är ganska bra… här tycks det som om rapporter om ihjälkörda 17-åringar är legio och ingen ropar på tuffare utbildning… fast å andra sidan, om inte sexton- och sjutton-åringar kan ta körkort, kan de inte ta sig någonstans och deras föräldrar tvingas skjutsa hela tiden… istället för att spendera aftnarna med att berusa sig på lokal och styra hem rattfulla och glada…. jojo….

  Ha en kanon-helg!
  Jag ska åka hoj!!!!
  🙂 Anette

 7. baronen skriver:

  Goodbar-S: Jepp, jag fick utbildning i lumpen, sedan var det bara att lämna in lite papper och så fick man C på körkortet. Dock, när jag blev vuxen (alltså 45) så krävde de en läkarundersökning om min fysiska hälsa, en återkommande, vart tionde år. Den gick jag på, för att få behålla körkortet. Men då var jag skraj. Dock, jag var i perfekt skick.
  Och, jag körde ju lastbil för både flygvapnet och ICA, innan jag flyttade till Örebro. Men sedan dess, icke.

  Grevis: Fanken vad du måste ha det najsigt nu. Ute och åka som novis. Och, jag förstår argumenten för att inte göra det hela säkrare i staterna, då får föräldrarna det tråkigare med sin fritid, he-he-he. Ha en kanonhelg själv, och kör jävligt försiktigt, tänk på alla andra trafikanter, fotgängare, vafan som helst, som galna älgar. Allt kan hända, kör så, så klarar du dig, var misstänksam som fanken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: