Kajor, vilka lirare (inlägg två i natt)

Jag gillar kajor. Kråkor finns i skogen, och skator. Men kajor, dessa smarta maffiafåglar, ha-ha. Hur fräna är de inte.
Så här ser en av grabbarna ut i Wadköping, vid fiket där. Sitter man och dricker kaffe så kommer de. De är tre polare ungefär, och ser lömskt på en för att man inte ger dem bröd eller annat gott. Man känner sig lite orolig, skyldig till och med. Och kolla den blicken, det är ingen snäll kille, men antagligen rättvis i sin stränghet, he-he:

Så, nu i kväll.
Det brukar bli ett jäkla tjatter frampå morgonkvisten här där jag bor i Baronborgen. Men då har jag legat i sängen och inte orkat gå upp, eller vaknat av tjoandet och ändå inte orkat gå upp.
Jag har hela tiden tänkt mig att det är fiskmåsar eller något. Men nu blev det så att jag satt och kollade TV (kan inte sluta, det är sååå trevligt att kolla TV utan att någon säger åt en att gå och lägga sig och vara som en vanlig människa, att vara unkis, är att vara fri).
Och nu, började det här enorma oljudet, eller höga kraxandet. Jag steg ut på balkongen och skådade upp mot Örebros två skyskrapor, Krämaren:

Nu visar bilden ovan inte precis samma vinkel, jag ser dem mer rätt framifrån, de översta våningarna. Men det är från samma sida, om man säger så.
Och när jag tittar upp så ser jag tusentals, jag ljuger inte, TUSENTALS kajor som sitter uppe på de bägge taken till krämarskraporna, på antenner, runt om på taket och kollar ut, och så lika många som flyger runt i olika gäng.
Vadå snygga skärmsläckare på datorn? Lägg ägg!!!! Det är så geometriskt snyggt, så välplanerat, så precist att jag inte fattar vad de hålls med. De låter och de landar och flygstartar och de grupperar sig och alla vet precis vad de håller på med. Några fåglar flyger i utkanten, men de flesta är med i olika stammar, gäng, eller vad det är och kör unisont sin pryl.
Jag bara gapar, jag garvar och gapar medan jag sträcker på nacken och kollar upp där i skyn. Sedan flyger de gruppvis iväg mot nordväst. Till slut sitter bara gängen på krämartaken kvar, och de är tysta. Och det blir verkligen tyst.
Det här händer varenda natt/morgon.
Nu har jag beslutat mig för att filma detta. Ska sitta uppe med laddad kamera och stativ och hela rubbet och få detta på digitalvideo, det måste upplevas, med ljud. Hoppas jag förmår detta i morgon.
Äh, fatta, det är skitfränt!

Rock!

/Baron

Annonser

7 Responses to Kajor, vilka lirare (inlägg två i natt)

 1. J skriver:

  Kajorna håller konferens i här i Mästerby också.

 2. baronen skriver:

  J: Tjenare! Hm, undrar vad de hålls med, kajorna, jävla fräna rackare! Kanske har de annan dialekt de som bor här och de på Gotland?

 3. Stoffe skriver:

  För att inte kraxa om Uppsalas miljonprogram av kajor! 😉

 4. baronen skriver:

  Stoffe: Kajorna kommer att rula ze welt!

 5. Jackdaw skriver:

  Älskar kajor grymma på att flyga också, mycket bättre än både kråkor och skator.

 6. Andreas skriver:

  Så hårda.

  Var på familjesafari i Maribergsskogen i Karlstad. Skitmysigt med massa getter o grejer som alla kan gå o mysa med. Sen kom vi till hönsen o där fanns en stängd dörr där med en fast lapp: ”Öppna inte denna, kajorna tar våra kycklingar”. Va tänkte jag, har faan inte sett en kaja: sen kolla jag upp mot taket o där satt typ 100 kajor o bara glodde på mig. De var helt tysta o ointresserade…yeah right:-)

  • baronen skriver:

   Fantastiskt att få en kommentar på ett inlägg som är två år gammalt. Tack. Kajorna är ena fräna rackare, de har nog sett filmen Fåglarna några gånger, vilka blickar. Skoj att du också sett att de inte är att leka med, he-he.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: