Tävling (jag är helt puckad)

Jag botaniserade lite bland bilderna på min dator. Och så hittade jag den här igen. Och (mycket ”och” här) så kom jag på att göra en tävling. Så nu gör jag det. He-he:

Det är två bilder på samma brud här på bilden nedan. I övrigt ser det ut så här bland de nio brudar jag var lite eller mycket ihop med på 1900-talet och har bilder på (detta är samma bild som jag har på jobbet, brevid min arbetsplats till mina kollegors stora förvåning):

brudar-jag-gottat

A: Sjuksköterske-Kumla/Örebro-Helena
B: Teater-Örebro-Lotta
C: Säpopappa-Västerås-Annika
D: Pianist-Västerås/Örebro-Åsa
E: Australienemigrant-Västerås-Kerstin
F: Tyskfödda-Västerås/München-Elfie
G: Karlskogatös-Örebro/USA-Ingrid
H: Folkhögskole-Västerås-Mari
I: Socionom-Örebro/Gävle-Helena

Så vem är vem?
Fixa rätt siffra med rätt bokstav. Snabbast med högst poäng vinner. Inlämnas via e-post-länken precis under Krämarskyskrapsbilden här ovan i bloggen.
Alltså, bokstav – siffra. Och en bokstav ska ha två siffror. Nio brudar, tio bilder.

Den som får alla rätt, eller kommer närmast, vinner mig som personlig slav en dag under festveckan på Öland i sommar. Jag definierar ”personlig slav” utifrån vad jag står ut med då, he-he. Men jag kommer att vara lydig. Jag kommer att diska, jag kommer att köra vinnaren bakpå hojen dit han eller hon pekar, jag kommer att …
Ni får se.

Hoppas jag orkar rätta…

———-

Skickade 50party-adressen via SMS till Snygg-Lina, Bela och Henry då jag satt på Biskops och filosoferade under kvällen. Ett par bira är nästan aldrig fel. Men ändå, vilken sug-kväll, bluäää. Måste lära mig att hålla mig hemma.
Ja, jag kunde skriva en massa annat, men orkar inte. Så det här får räcka.

Men först. Boykotta Ericsson! Kapitalistutsugarsvin. Jag har själv en telefon av deras märke. Men lyssna på mig, lysna noga. De gjorde en vinst på 3,7 miljarder förra kvartalet. Häpp! Vad gör de då? De kickar 5000 personer, varav 1000 i Sverige, vilket ses som bra gjort av utsugarna. Detta belönas av aktieägarna, spekulationssvinen, med att Ericssons aktie går upp en massa.
Herrejävlars, spekulationsekonomin får fortsätta. Lär sig ingen av den här finanskrisen? Radda upp dem bara, för i helvete. Ratta-tatta-taaaa! Kortsiktiga vinster får styra, inte produktion eller lönsamhet. Idioter med utdelning håvar in och jublar, och statarna får ta bajset som vanligt, lämna hus och hem och gå på a-kassa och socialen. Som vanligt. Det är fanimej dags för en revolution, fast på 2009-årsvis (gatlopp som sänds i webb-TV). När ska folk sluta ta skit och bara ge med sig? Hur i helvete kan vi ha ett samhälle nu i rymdåldern som bygger på spekulationsekonomi med kortsiktliga vinstmål? När slutar aporna bestämma? När sätter någon ner foten och vägrar? När lagstiftas det mot idioti, utsugning och dumhet?

Sug på cykellampan!

Rock!

/Baron von Knyppling

Annonser

7 Responses to Tävling (jag är helt puckad)

 1. Henke skriver:

  Tråkiga nyheter.

  Rackis Uffe dog igår. En av Uppsalas starkaste musikproiler. Tråkigt den mannen kunde verkligen boka artister.
  Ragge brukade kalla honom ”Huggormen”. De var en kul och tuff kille. Kommer ihåg en gång då Åke Berg och jag och några andra höll på att härja på Rackis en kväll, kastade sejdlar osv och en vakt ville kasta ut oss. Då dök Uffe upp och sa ”låt de vara, de är från Västerås, de är sådana..”

  Frid över hans minne.

 2. Stoffe skriver:

  Henke! Fick mejl igår från Monica Oldenburg (körtjej i Soul Pack) om detta för det stod på http://www.unt.se och kände chock och sorg.

  Jag ringde Lasse Lindholm (Hallsta-basisten i Kramp, trombon i Soul Pack, mm) som redan hört det av Molle i Hallsta (trummisen i Kramp), som blivit uppringd av Uffes bror Björn Carlsten och som berättade att Uffe dog kl 4 på morgonen. Uffes lever var slut och en transplation var planerad, men det var något hinder och en lunginflammation fällde honom troligen.

  Uffe o jag satt bredvid varann på ett bröllop på Ulva för många år sedan o vi pratade länge o han var verkligen intressant o kunnig om mkt mer än vad som framkom på Rackis eller på Katalin, särskilt inom musik och vilka artisthistorier han drog!!! Det borde ha dokumenterats innan han hann dö, men är nu troligen borta för alltid….. Snyft! Men heder åt honom för alla år han kämpade med Rackis och Katalin o alla musiker som han bokade till Uppsala o Sverige, inte minst bluesartister!

 3. baronen skriver:

  Häcko: Har ingen aning om vem karln var, men som sagt allt sådant är tråkigt. Hoppas ni hade kul så länge ni kände varandra. Och det är guld att ni blev förlåtna för att ni var Västeråsare, sådant hör Bagari och jag här i Örebro ibland också. Som vi vore handikappade, det är okej, de är Västeråsare, ha-ha-ha….he-he.

  Stoffe: Det där med att dokumentera, det tänker man oftast på alldeles för sent. Men det är så det är i livet. Jag känner mig hur som helst avis för att du och Häcko nog har haft ett bra mycket rikare live-musikliv i Uppsala än jag haft här i Örebro. Bara så ni vet. Alltså när man lyssnar på andra.

 4. Stoffe skriver:

  Uppsala kan vara ok musikstad ibland, men allt mer sällan…

  Det VAR bättre furr! Det har jag alltid sagt! HAHAHA!!!

  Står det Pang på rödbettan???
  Hmmmmm, inget om stångkorv???
  Isterband, pölsa….

  Nej det är klart, hon är ju vegetarian….

  Här får du/ni något annat att tänka på!!! Innan blir kopplad till kopplingar man inte vill bli kopplad till!

 5. Stoffe skriver:

  Uppsala kan va ok, men Det var bättre furr! Det har jag alltid sagt! HAHAHA

 6. baronen skriver:

  Stoffe: Ja, ”furr” är oftast bättre, men då, ”furr”, tänkte man på framtiden, typ nu, och gav sig fanken på att det nog blir bättre då, typ ”nu”! He-he.

 7. Stoffe skriver:

  Så sant, så sant…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: