Fredag, natt mot lördag, tjoho, ha-ha

Okej, så här:

Klockan är nu, när jag skriver de här bokstäverna, 03.09.36 på lördagsmorgonen (inkl sekunder).
Vanliga människor sover eller bryter sig in i bankvalv vid den här tiden, men jag, jag skriver i cybern. Ja, alltså, jag blev glad, och inspirerad över många av de kommentarer som kom in här efter gårdagens ÄKTA cyberdagbok. Fatta, jag känner det själv, jag är liksom tillbaka igen. Inget fjantigt hemlighetsmakeri, jag bara kör, jag har ökat mer och mer de sista veckorna. Ärlighet, rätt av, som det var från början, innan idioterna fick mig att fega ur (de från förra jobbet) och gjorde att Örebromössan trillade ner för ögonen.
Nu känner jag det som att jag är arg. Alltså arg på alla jävlar som vill censurera mig. Och är jag arg, då ska man akta sig, annars kanske jag skriker elaka saker som svärord.

Observera att jag inte svarat på några kommentarer nu, ännu. Jag skriver detta först, och pallar jag det, och har mer kraft kvar, så gör jag det. Inlägg är viktigare. LÅNGA inlägg, ha-ha.

Jag har ett hörselproblem. Jo, jag har alltid haft bra hörsel och så, men sedan gjorde jag lumpen med Staffan Berglund (”kammen”, som vi kallade honom då han alltid kammade sig, vi gick i samma klass i gymnasiet). Han gillade inte att jag inte var imponerad av honom, eller också hade jag varit för stor i käften mot honom den där dagen då inga befäl fanns i närheten ute i skogen i Gävle, så han brände av ett gäng lösa skott i sin AK4:a ungefär en centimeter från mitt ena öra. Sedan dess måste jag justera stereoapparater så att det blir mer kräm till ena sidan för att uppleva stereo. Han jobbar på den stora tidningen i Västerås, har jag sett här på webben. Hm, faller detta under några lagar? Alltså att berätta om folk som gjort en själv handkappad? Eller åtminstone (åtminstonde) hörselnedsatt i viss mån? Nej, i helvete heller, jag berättar ju om min upplevelse. Det kan aldrig kränka någon annan.

Men, jag har också fått go´ vax i öronen. Hjärnan fixar ju allt sådant med hörseln så man inte vet var problemet sitter. Upplevelsen ökar där hörseln sänks och så (den gudomliga utjämnaren), så fråga mig inte om var problemet sitter, höger eller vänster öra det hajar jag inte själv nu när jag skriver. Men, alltså, jag har nog för mycket vax i ena örat nu. För idag, för andra gången denna vecka, så vaknade jag inte av väckningen.
Ligger jag med fel öra ner mot kudden är det kört.

Så jag dyngförsov mig idag, ånyo. Och här vill jag direkt avfärda myter om mig som man kan få för sig när man läst ovanstående. Jag är inte hörselskadad på ett handikappat sätt. Jag har bara lite nedsatt hörsel på ena örat, och det där har moder natur justerat så jag inte fattar det. Men vaxet gör att det går jävligt lätt att sova, för ingenting stör. Okej, jag skulle kunna gå till doktorn, så han tar fram en sådan där stor jävla spruta och suger ut, men det törs jag inte. Jag hyllar istället motorcykelmetoden. Den funkade för tre år sedan. Jag hade samma problem då, och så var jag ute och åkte båge och det var många rödlysen och 48 grader varmt i skuggan, och jag stod stilla i skinndräkt i solsken och svart hjälm och allt. Till slut brann min hjärna, vilket medförde att vaxet i örat smälte och rann ut, ungefär som upphettad honung.
Sommar, kom till mig, Fire walk with me…

Men, äh, vilket jävla sugigt snack det där var, är jag helt dum i huvudet? Så fruktansvärt tråkigt gagg, ahhh, smisk på mig själv, slapp-slapp-slapp-däng!
Nu ska jag vidare i mina tankegångar.

Satt där på jobbet när alla utom jag gått hem och skulle kolla in De 400 slagen av Fransois Truffaut, då det plötsligt stormade in massa chefspersoner från Katrineholm. Det var väl en 35 personer. Och de hade min chef med sig, han som är med i samma fack som jag (se inlägget nedan).

”-Ja, jag trodde väl att du var här!”

Så fick jag, helt oförberett förklara vad jag gjorde, hur utrustningen fungerade, hur jag jobbade, och allt. Och jag kom loss som en tokig. Blev fanken mig en stand-up-nisse, fick garv. Så jag ägde hårt, de diggade det de hörde. Må detta visa sig i lönesättningen nu under våren. MÅTTE DETTA VISA SIG I KUVERTET! Och måtte folk i Katrineholm resa en staty över mig då deras liv nu kommer att förändras, he-he.

Alltså till det bättre.

——–

Fick ett SMS av Perra som jobbar på Biskops. Hade ju under torsdagen berättat om min 91:an-Karlsson-Hitler-Persbrant-noja jag hade fått där på årsmötet med bonnkomikern. Så här skrev han, man kan ju bara garva:

”När man inte tror att det kan bli värre, när man ligger i tandläkarstolen och han borrar – då kommer Kalle S´s  fredagsprogram på radion. Ömsom borr, ömsom Kalle. Mengele, släng dig i väggen…”

Wikipedia skriver så här:

kalles-on-wiki

Jag tycker det är snyggt (min gröna markering där i början) att fixa fem barn på två år. De har legat, i.

En bild också är ju på sin plats. Det här är väl inte mobbing, det här är information. Jag har blivit utsatt, liksom min vän där hos tandläkaren, he-he:

kalle-s

Sorry, Kalle, jag måste sluta innan FRA-SÄPO kommer och tar mig, men du inverkar i mitt liv, så du får ta det, som frivillig offentlig person i den här staden. Dessutom är du yngre än jag är, så softa din kofta, jag härskar!

———

Fick fina kommentarer idag, som sagt. Och så kommer den där jävla J från Gotland och Tjockholm och ger mig ännu ett tips. Arghhhh! Det var han som fixade denna blogg åt mig från början, så det skulle funka att skriva cyberdagbok (inte fanken visste jag vad en blogg var då inte, hade kört en 9 år med vanlig hemsida och html och uppdateringar som man gjorde då), och nu, ha-ha, så fixade han så jag började köra 12seconds.tv.
Eftersom han är min mentor som en av bröderna i Digitala Bönder (lite länkar dit finns här till höger i sidebaren), så hastade jag direkt iväg och skapade ett konto där. Vilka lirare som gjort den prylen, love direkt. De skriver (och kör gagg  i 12-sekunders-klipp) att de bedrivit vetenskapliga undersökningar som visat att om någon film på nätet inte är intressant efter 12 sekunder så klickar folk bort sig. Därför har de fixat den här tjänsten, där man kan, via webben, men framför allt genom sin mobiltelefon, skicka upp inte mer än 12 sekunder, med MMS och en e-postadress som är unik för en själv.
Det är fanimej ljuvligt.

Så jag fixade det där, och så la jag ut länk till det hela, mitt konto där, från min sidebar här. Kolla till höger (där har jag det i skrivande stund). Klicka och det kommer upp en lista på de 14 inlägg jag gjorde under kvällen, he-he. Klickar man rätt så blir de större, och då kan man klicka så man ser alla i en följd. Men, från botten och uppåt, är det jag, Baronen, Baggo, Lizzbo, Bluespolisen, Roine med böna, taxiresa med skitsnack, hissåkning osv, osv, osv. Jag gillar det. Och det går att kombinera med Twitter, men det undersöker jag i morgon. Detta är att se som en test, ha-ha.

——

Fick fin musikvideo av Strega. Grabbarna kör på gamla flygflottiljen i Västerås, där jag jobbade några år en gång i tiden. Där repar de och kör Genesis och Yes och allt det där, och gör det bra.
Jag laddade hem rullen som han skickade mig nu i natt (gjorde det på jobbet också) och så la jag upp det hela på tuben, ha-ha-ha-ha.
Fick klippa bort sista låten då man bara får slänga upp max 100 Mb och/eller tio minuter. Så vill man se värsta jazzrocksbasliraren in action, så är det bara att klicka här nedan när allt är klart. Och hatar de att jag la upp det, då får de väl komma hit och slåss, he-he.

(Nu måste jag vänta ett tag, kanske rätt länge, för att det ska youtube-komprimeras, men det får jag ta. Vad är klockan nu…. 04.12.51):

strega-censur-link

Yä, nu, 04.19.07 så ligger hela rubbet ute, det har slängts upp och komprimerats medan jag skrivit allt ovan.
Digga sådant här musikaliskt, och ni kommer att digga, ni som gillar svensktopp eller enuit-musik, kan hoppa över. Nu ska jag kolla, och digga, he-he.

EDIT 090308: Tyvärr är ovanstående länk borttagen, och filmen är raderad från tuben. Stregas fjöliga medmusiker uppskattade inte att den låg på tuben (hur fanken de nu visste det, det var väl Strega som glappade förstås, för de är ju inte här och gluggar vad jag vet). Jag har hört av folk som tyckte det var jävligt bra. Men-men, de beter sig som Örebroare, Västeråsarna, nu är den borta för evigt. Här är förresten en kommentar som någon från USA gjorde under filmen:

stregabandcensur

Skål för den, suckers!

———————————-

I morgon:

Kalix och hans band, Längtans motell (hotell?) har skivsläpp i morgon (idag) på Paloma, en ”fin” restaurang bortåt vattentornet som både har pizza och bira. Jag och Baggo och Hjelting kommer dit, med flera. Ska rapportera och skicka upp 12-sekundare därifrån, he-he. Om någon som läser detta är i närheten av Örebro kommun, kom över, det blir kanon. Det ska vi se till.

Okej.

Och jag lyckas inte med Petronellas blogg. Flera kommentarer från mig har inte gått in. Vi snackar bra kommenterar.
Får väl skriva på jobbdatorn under arbetstid då, i fortsättningen, grrr.

Rocka olla!

/Baron

Annonser

13 Responses to Fredag, natt mot lördag, tjoho, ha-ha

 1. frafilm skriver:

  Barro: Varför slänger du upp rullen på youtube när du kan lägga den direkt i din blogg? Det blir ju bättre och smidigare. Nåja, får väl se vad de övriga säger, om de hänger dig eller ngt sånt. Men det är du ju inställd på 🙂
  Bra filmat och redigerat. Undrar vilka som gjort detta åt bandet? Synd bara att kvalitén på tuben tar ner det hela.

 2. Lord skriver:

  På tåg mot Tjockhult.
  Avgång Lissabon i em och till Belo Horizonte i morrn bitti. Middag i kväll med chefen för vårat Iberiska dotterbolag.

 3. frafilm skriver:

  strega: jag har alla fyra DVDna från Magmas jubileumsgigg. Det är ju hämtat därifrån. Överjäfulskt bra!

 4. strega skriver:

  Fra: Det är sååå jävla bra!!!!!! Vill ha!!!!

 5. Prä skriver:

  Nämen hejsan!
  Här är den av Stregas fjöliga medmusiker som hade lite tankar kring att en video av bl.a. moi låg på Youtube. Kul att folk vill att vi ska synas och höras! Det var väl det att vi konstnärer är känsliga människor och vill ha lite kontroll på det vi ”värkt ut” efter stor vånda. Det tror jag även vissa filmare och redigerare också kan skriva under på. Men det är kul att läsa din blogg och se att du fortfarande mår bra Baron!

 6. Lord skriver:

  ca 30 grad. Sol.

 7. baronen skriver:

  fRa: Äh, det bara blev så. Men nu är rullen borta, vilket du ju vet (se ovan). Och jag var härligt fräck i käften där, ha-ha (alltså rent textmässigt när jag redigerat). Den var snyggt gjord, bra lirat, folk som jag snackade med, flera faktiskt, frågade mig vilka det var som lirade så där bra. Det var kul. Tyvärr, och det vet du ju också nu, var det inte riktigt att lägga ut den. Jag trodde jag gjorde en bra pryl (dumskalle som jag är), men flera diggade inte detta med att jag la ut det hela (vilka är strunt samma), men jag tog bort den från tuben. Hur som, vi som såg den diggade. Och i fortsättningen lägger jag bara ut sådant jag gjort helt själv. Snart kommer en bongo-trumsfilm med mig som jag kallar takt-Arne.

  Lorrd: Snart måste jag spöa dig! Hur i fanken kan man ha ett jobb som innebär att man reser jorden runt och jobbar och får betalt för det? Eller, förresten, var är min syo från nian, han ska jag spöa!!!!

  Prä (Kent): Sorry, din kommentar kom inte in förrän nu, på morgonen den 12:e. Det beror på att jag inte kollade in spam-lagringen förrän nu. Om man har för många länkar i sitt inlägg så hamnar man där med automatik på wordpress, jag har ställt in det så.
  Sorry, om jag gjort er illa, men det var så jävla bra, och du sjöng ju som vanligt ”Owner of the lonely heart” så bra, he-he-he-he, så jag kunde inte motstå att lägga ut.
  Än en gång, jag missuppfattade det hela när jag fick filmen, trodde det var okej, vilket det inte var. All skuld på mig. Men, när jag fick veta att det var så, plockade jag bort (raderade) det heliga från tuben fort som tusan. Du får tre frislag på mig i sommar på Öland, Kent, he-he.
  Kul att du läser här, och nu när du gett ut din blogg, ska jag kolla in den. Rocka rolla lingonpastej.

  Lorrd: Dig ska jag spöa!

 8. Lord skriver:

  Sao Paulo. 30 grader idag oxå.
  Även rumporna här borta borde heta heta !

  Kundbesök på förmiddan, sedan fin grillunch.
  Nu på flygplatsen, snart på väg hem. Skön vecka.

 9. strega skriver:

  Ok Baron, nu får det vara nog med ursäktande och annat fjäsk!
  Det är mitt fel att filmen låg ute då jag skickade den till dej för jag var stolt över vår lilla film.
  Baronen är som jag, en retsticka av rang och gjorde helt rätt. Ut med den bara och garva, he, he.
  Hur svårt är det inte att nå ut i mediabruset. Tyckte det vara asfränt att 46 pers hade kollat på filmen efter 24 timmar!!
  Hade i ärlighetens namn inte något emot att den visades på Baronbloggen. Men nu skall den ut i med
  rätt namn på bandet. Selling England skall rula på Youtube!
  I natt kl 3 drar jag och junior till Manchester och kollar in Man-United-Liverpool på Old Trafford!

 10. frafilm skriver:

  – Jag är Spartacus!
  – Nej! Jag är Spartacus!
  – Jag är Spartacus!
  – Lägg av! Jag är Spartacus!

 11. baronen skriver:

  Lorrd: Sorry att det tog tid att svara på din kommentar, jag var så slut efter att ha burit ut din frysbox och soffa, som nu är sålda, så jag kan gå på Biskops som en storfräsare, he-he….

  Streoz: Okej, jag ska inte vara snäll längre, jag ska slyna mig. Det kändes obekvämt att krypa, nu är det dags för ondska igen, he-he-he. Visst fanken var det ditt fel, din jävla Västeråsfjolla! Bra att du tar på dig rubbet. Jag skickar en fil i en tårta sen.
  Visst, det är det som är grejen, det som är bra, finner oftast sin publik (förutom i Västerås och Örebro då…) Va? Ska du också ut och resa. Vart är världen på väg? När ska folk stanna hemma och spara pengar till kronprinsessans köttsliga vigsel? Börja spara nu för fanken!

  frassefilmiz: Du är finare än mig är, aj lav jo! He-he!

 12. Våfflan skriver:

  fra: hehe…

  Frun är i London. Jag åker snart till Wien. Det är resor som gäller, Blommo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: