Torrsdagg morrgonn

Det är det underbara datumet den 27:e. Vilket innebär lön. Vilket innebär att jag är människa igen (ijallafall några dagar).
Jag satt hemma i kväll, efter att ha ätit en av mina nuvarande favoriträtter, något jag nog äter 4 dagar i veckan nu för tiden, jo, det är sant, det är galet, men sant:
Stekt torskfile (frysta bitar, stekes med smör, olivolja, solrosolja och peppar) med kokta morötter, Harry Coverts, blomkål och broccoli. Grönsakerna kokas i exakt två minuter, sedan häller man i en skopa kallt vatten, tar från plattan och låter stå i fem minuter. Torsken stekes på svag värme ungefär tio minuter, man vänder den rackarn varje minut, det ska bli lite stekyta, det får inte smaka skolmatsfisk.
Grönsakerna får sedan lite flytande margarin på sig. Och så är det bara att servera, med salt på, och gärna en bira. DET ÄR SÅ JÄVLA GOTT och samtidigt nyttigt, vad jag vet. Jo, och torsken har inte drunknat i ett nät utan är fint krokad så den dött av plågor från just krokar, och det är tydligen bättre. Ett gäng torskfileér får man för en 40 spänn, 5-6 bitar. Det här är billig mat, och ack så nyttigt.

Så blev klockan midnatt. Och jag gick ut. Till bankomaten och till Biskops.
Jag kan inte nog förtydliga, att som varandes unkis, så får man göra som man vill med sitt liv, och ingen jävel tackar mig i alla fall för att jag sitter hemma och snickrar dockskåp och önskar jag vore Josef Fritzel.
Jag kör på. Det är min skyldighet mot mig själv. Att leva, fullt ut, så mycket det går.

Träffade massa unga, eller yngre då, vänner, bland annat sådana som jag inte sett på flera år. Blev sittande och pratandes i baren med en böna som jag faktiskt har kort på (hon skickade det till mig en gång i tiden), hon får vara med här, fröken S, he-he, man känner nog inte igen henne ändå, eftersom hon inte har tungan ute så där till vardags:

s-bruttan-yearsago

De var ett gäng, och de skulle vidare till Harrys. Tjatade, men jag sa att jag hade viktigare grejer för mig än att stå i kö för att komma in på ett ställe, pynta 40 i garderoben, köa för en bira i 20 minuter, betala 60 spänn för den och så tände de lyset och bad en gå, för klockan hunnit blivit två.
Det där kunde de ju inte förstå. Men jag kan. Jag har varit med förr.

Så jag gick hemåt, och spelade in ännu ett avsnitt i min högkvalitativa videofilmsserie om hur det är när man går hemåt. Men, alltså, faktiskt, när man går där och filmar med mobilen och pratar tyst för att inte bli betraktad som retarded, så är det roligare att gå hemåt, än om man inte gjorde det. Ha-ha. Kvaliteten är ju sugig, men vad gör det. Så, här är ännu en vända hemåt:

Tja, äh, skit samma. Behöver nog gå och lägga mig nu. Upp tidigt igen, under fredagen.
Har inte mycket mer att säga nu, till eder, i cybern.
Såg Obama, som var gäst hos Leno i kväll på TV, en vecka efter det sändes live. Det är annat i staterna numera, det är verkligen annat.

Rocka svulstig valross!

/Baron

Annonser

4 Responses to Torrsdagg morrgonn

 1. Rolf skriver:

  Två viktiga saker så här i lönetider:
  1. Hur mycket behöver jag sätta av till din 50-årspresent (och vad har du för önskemål)
  2. Glöm inte att spara pengar till femtioårskalaset. Vi på Öland räknar med en riktig kapitalfest med mat och dryck (har förresten släkten anmält sig, jag tror det var uppemot 40 pers zusammen?)
  Överraskningen med de öländska stripporna blir nog lite dyrare än vi beräknat men du kan väl få några kronor för mopeden, det går ju bussar tll Öland.
  Rolf

 2. strega skriver:

  Går det inte bra med Kåtlänskor då? Hör att dom är Cheep……..

 3. Rolf skriver:

  Visst det går bra men de brukar vara så skrynkliga i huden efter simturen…..

 4. Stoffe skriver:

  Guten tag dein gutlandische Dame!
  (Oder in Notenfall dein Inselland Dame!) 🙂

  Låter lockande med 50-årsfirande på Öland, men… svårnåeligt, tyvärr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: