Innan decenniumbuggen slår till

Först, här på nyårsaftonkvällen, denna bild. Är inte detta en magisk siffra. Nu när jag skulle skriva detta så ser jag denna statistik från när jag började på wordpress.com. Är det inte lurigt? Är inte det typ lika många sekunder som det är på en timma? Ruggiga prylar, 3600 kommentarer på denna blogg, nu:

Andas lite och tänk efter där.

————

Så tänkte jag köra en liten kavalkad av videos från detta decennium som jag lagt ut på Youtube, rätt av. Äh, jag kör på, med liten förklaring (tidiga filmer har sämre kvaliet, det var så då, annars skulle ingen kunnat kolla).

Min bil, ett bildspel när den gick till slakt till MC-klubben (det skulle vara för dyrt att fixa rosten och jag gick med i en bilpool istället). Att bilen sedemera blev ”mellan broarna” då MC-klubben som skulle ta hand om den upplöstes och nya killar kom in, vilket gjorde att den blev skjuten, stora hål, är en annan story (4200 visningar på tuben):

Åkte och hälsade på Wåfflan, när det nu var, och han hade båt och ny fruga. Så dokumenterade jag det. Vi är i hamnen och Uffe joxar och jag filmar:

Någon gång i mitten av decenniumet så filmade jag mig själv när jag blandade en grogg på balkongen, tror det var för att Youtube, eller Google-video hade kommit igång just då, ville testa. Det här klippet kollas rätt ofta av mina underlydande på jobbet, det går som en löpeld, he-he. Nåväl, jag har ett privatliv, och då gör jag som jag vill (2303 visningar):

I somras, mitt ute på värsta närke-slätten vid Kvismaren (orm-ön), åkermark kilometervis åt alla håll, lite Öland över det hela, platt. Jag filmar mig själv med iPhonen. Det är massa fjärilar i farten och jag blir lite till mig där jag pratar för mig själv (blåst-oljuden kan inte hjälpas):

Kommer hem efter krogen, troligtvis, och ska säga något, dock får jag inte fram så mycket. Men sanningen ska fram, så jag la ut det ändå, fast jag väl ändå inte hade så mycket att komma med, Love Hotell:

I vår serie om Radko och Adnan som jag och Micke och Cecilia gjorde (adnanaochradko.wordpress.com) så fick vi tag i ett gäng fransmän. Jag förklarade vad de skulle göra och de gjorde det väl, he-he. Det hela byggde på korta sekvenser från deras liv, just här är den blonde i början misstänkt för att ha varit inblandad i misshandel av Radko:

Jag beskrev också sensommarens (i år) sköna känsla i ryggen:

Och den gamle hojåkningsrullen med mig och Roffe på Öland för några år sedan:

Äh, nu får det räcka. Klocka är halv tio. Bara ett par timmar kvar till decenniumbuggen. Jag lägger ut. Kan köra fler filmer senare, kanske (hm, jag vågade inte ta med min och Blues-Jannes från Öland….).

Äh, vafanken, ska det göras, så ska det göras på denna sidan av året (vi är i fin form, klockan är kanske åtta på morgonen, vi vill bara vara snälla, Blues-Janne och jag, men som Västeråsare från början, vi måste busa lite):

Till saken ska tilläggas (filmen ovan) att jag några dagar senare mycket vänligt blev inbjuden på mat hos fårägarna, Herr R och Fru E, vars ägor vi befann oss på.
Där fick jag höra, till min stora förskräckelse, att turister brukar ha som vana att bråka med deras djur. Håller på och retar dem att stångas och så. Detta var något som de naturligtvis inte tyckte om.
Och som den hycklare jag är så höll jag fullständigt med och tänkte på att den där filmen ovan kan man ju bränna.
Men jag lägger mig nu platt och erkänner att jag och Blues-Janne överträdde våra befogenheter. Ber här och nu om Ursäkt!!! Och hoppas vår vänskap kan bestå. Amen.

(Rolf, förlåt!)

Rock!

/Baron

Annonser

8 Responses to Innan decenniumbuggen slår till

 1. MCHäcko skriver:

  Äntligen fick vi se vad som viskats om så länge. Tjusigt pojkar.

 2. våfflo skriver:

  Underbart resonemang där på ”love hotel”. Och vilken slutkläm, bli idrottsman!

  Buset på öland är nu avslöjat…

  Filmen om min båt är den enda som finns. Kan bli värd pengar?

  Bilen: Vad hände där vid 0:50, det är ju inte din bil? En annan vit Volvo filmad genom framrutan på din Volvo?

 3. baronen skriver:

  McHäcko: Bara inte ”the Rolfs” tar fram bössan nu….

  Wåfflo: Att bli idrottsman är det sista man kan bli, där har man fortfarande chansen, he-he. Har nog båtfilmen på DV och om jag hittar den är det då bättre kvalitet.
  Det är Belas bil, han kom ju dit och väckte upp min med startkablar.

 4. Rolf skriver:

  Sett filmen men utan ljud då fårbonden (hustrun) sitter i fåtöljen bredvid. Jag ville bespara henne denna upplevelse trode jag men…. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha……….
  Baggarna förefaller dock smartare än vissa andra fniss fniss. Extremt snälla baggar både då och fortfarande men det har funnits riktigt hurkna sådana förr i tiden och då hade ni inte haft brallorna kvar. Nej man gör inte så men baggarna genomskådar storstadsborna så det stänker om det. Ni hade inte fixat deras höstjobb heller ens efter en helkväll på biffshhops…hahahahahahahahahahahahaha.
  Rolf

 5. baronen skriver:

  Rolf: Tack gode att du tog detta på det viset!!! Har varit nojig för det länge. Nåväl, du har inte sett den med ljud på ännu, då kanske det blir annat, brrr.
  Baggarna var oss överlägsna, så är det bara. Men som två Västeråsare (jo, jag är ju där i från, är det fantastiskt att på en sommarmorgon uppleva djur och sol och även ha några bira kvar, och snacka, det är grejen!)

 6. Bluesjanne skriver:

  Hej Roffe och Elenor! Ett mycket sent men hjärtligt och STORT TACK för vistelsen där i somras!!! En fantastisk upplevelse!!

  Precis som föregående talare, Baron, har jag också haft ångest inför din reaktion när vi skojar (djävlas?) med baggarna. Det var verkligen en lättnad att se dig skratta åt det!

  Kände du mig bättre skulle du veta att jag är en djurvän av stora mått! Går motvilligt förbi en hund på gatan utan att klappa den, behandlar våra sköldpaddor som barn, etc.

  Min enda egentliga erfarenhet av får är från Finland för en jäkla massa år sen. Då ”lärde” jag mig att baggen i den skocken tyckte om att stångas lite sådär mot knytnäven. Fick för mig att de gillar det, att det är ungefär som att kasta iväg en pinne när man lattjar med en hund. Så, därav mitt till synes elaka beteende. Förlåt! Det ska inte upprepas. Jag har nu blivit visare (vad gäller baggar i alla fall).

  Den där beklagligt dåliga Joe Pecci-imitationen får väl tillskrivas ölen och den sena (tidiga) timman.

  Ha det bra! Och, som du minns, Roffe, tar jag som en modern Jesus på mig all världens synd (i alla fall norra Ölands)! ALLT var och är mitt fel!

 7. våfflan skriver:

  Även jag känner skuld och ber om syndernas förlåtelse. Tror det var dagen efter då brottet återupprepades av mig och nån till…ungefär samma tid på dygnet. Baggarna var inte ett dugg intresserade dock.

 8. baronen skriver:

  BluesJanne: Du är fanimej kungen!!!! (Mer behöver inte sägas efter ditt inlägg, hell dig!)

  Wåfflan: Vafan, kryper du fram och erkänner också, he-he? Okej, låt oss all krypa till korset och be om ursäkt, he-he.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: