Tandfén kommer springande med eld i baken

(Sorry, måste variera mina rubbar).

——————-

Hallå, vad har hänt?

Varför skriver inte tidningarna om det vi ska vara rädda för längre? Vad har hänt med grissjukan, klimatuppvärmningen, fågelinfluensan, galna kosjukan, larmen om att få cancer av potatis, radioaktiva bär från Tjernobyl-olyckan, gangstergängen som tar över Sverige (knuttar, balter, ryssar, serber osv), det farliga kolestrolet,  det lika farliga ämnet transfetter, solens farliga strålar, galna religiösa terrormassmördare, borrelia från fästingar, sahara som sprider sig till europa, fiskdöden (lax, ål, och torsk), att isarna vid polerna smälter, nedhuggning av regnskog, mm, mm….

Men vänta, idag kom en ny pryl, nästan. Tyfus kan spridas av fästingar (jepp, där kom fästingarna tillbaka) som kommer med flyttfåglar till Öland. Ordningen återställd. Dags att vara rädd igen.

——————-

Dagen.

Gock upp på förmiddagen. Segade. Gock till jobbet denna första dag. Det var kallt.
Kom fram, fixade, donade, socialiserade. Tänkte göra mina åtta timmar i alla fall.
Men så kom jag på vid tio i fyra (tio minuter innan alla de ordentliga gick hem) att eftersom vi inte fått utrustning ännu till en sal så kanske man kunde dela. Kör gruppjobb på de datorer vi har, färre i två salar, men ändå maskiner, våra verktyg där. Och så plockar man in mer när det kommer mer, tills vi fått alla maskiner levererade.

Tyvärr var alla tvungna att gå hem just då. Frk Cissi blev kvar. Jag gnällde lite över min onda rygg. Hon hade mage (hon har mage till sådant) att gnälla på mig för att jag gjorde detta nu, med hennes hjälp, och inte hade kommit åtta på morgonen, då hade det ju varit klart nu… Jag var alltså fel i  hennes ögon. Jaja… Men hon hjälpte till och så bar vi som fanken, och skruvade som tusan och löste en massa problem med verktyg. Och så gick hon hem.
Kan bara säga att jag kom på det innan fyra, hade nog inte kommit på att göra två salar av en sal innan även om jag kommit tidigare. Men lite tråkigt var det att inte fler hängde på, men de hade väl viktigare saker för sig, bestämt innan. Det får man ta.

När detta var klart, med att installera datorerna och få dem att fungera, så flyttade jag en av webkamerorna. Den var lurig, men efter långt mekande och fixande på säkert en timma, fick jag den att funka också, så nu är det två webkameror, en i vardera rummet/salen. Och datorerna är fastkedjade också. Larm, kamera, fastkedjade och så el på golvet, gas i väggarna och granater i hörnen, med mera…
Så la jag in 35 nya konton på servern och så fick det vara nog. Gick hem vid åtta på kvällen.

Jag hade jobbat bra denna tisdag.

Det var kallt som helvetet när jag gick hem (inte varmt, kallt). Men det är okej, jag bodde i skogen, i sketna tält på nätterna och ståendes frysandes på dagarna i Gävle i tio månader när jag gjorde lumpen i sådant här kallt väder 79-80, så kyla skrämmer mig inte. Inte längre. Dock upptäckte jag när jag kommit hem att jag glömt dra upp gylfen, därav extra kallt drag nertill, brrr…

————————

Baggo hade lirat på någon tillställning för moget folk som behövde träffas och köra disco på Club 700 som förra året. Jag stod över, men bjussade in honom och frk Lizzbo hit efter. De kom efter 23.00 någongång.

Vi gaggade som tusan. Vin, whiskey, grogg, Apfelcorn, popcorn, bira.

Mycket trevligt.

Så gick vi ner. Biskops. Men Roffe jobbade och hade stängt. Vi såg denna tisdag som en fredag eller lördag, men det gjorde inte Biskops, utan de stängde oss ute. Tjoho.

Baggo försökte få in mig, oss på Leroys sunkhak. Men där var man tvungen att klä av sig och betala, och så köa både in och ut, och det vägrar jag, kyss mig i planeten. Berättade detta mycket artigt för den kvinnliga vakten, (jo, på riktigt, inget oförskämt från mig inte), och sa det till Baggo också. Att jag fanimej inte står i kö för att att klä av mig bara för att ta en bira och så står i jävla kö för att gå ut sedan också, men att de kunde göra det. Men de sket också i det då.

Vi drog ner till Lilla Ö. De har klass. Det var strax före stängningsdags, visst fick vi ett par bira. Och ingen slängde ut oss, det var lugnt. Och så gick vi, efter att ha sjungit högt till Johnny Bodes snusklåtar som de lirade. Lilla är en pärla i Örebro. De lirarna har hajat att de jobbar i ett serviceyrke. Så ska det vara. Vore fint om de kunde få tillstånd till att köra till två också.

Jag gick hem. Baggo och Lizzbo till Club 700 någon timma igen (han hade ju lirat och hade friplåtar, jag kunde hängt med men ville inte). Jag lattjade på FB ett tag via datorn och så kom de hem till mig igen. Vi körde någon timma här och hade det trevligt innan mina gäster blev trötta. Kanonkväll, trots att sammanlagd tid på krogen var endast 14 minuter. Så ska vi göra fortsättningsvis också. Mer hemmagagg-fest.

De är rara de tu, he-he-he.

Ja, sedan har jag skrivit detta. Tjoflöjt.

Rock!

Balle!

/Baron

6 Responses to Tandfén kommer springande med eld i baken

 1. våfflo skriver:

  Jag tror hudbajsdebatten på 80-talet? tog musten ur folk. Sällan har det uppbådats sådan nationell samling. Detta var viktigt!

  Allt som kommit efter detta har varit små ringar på vattnet, media anstränger sej men folk är fortfarande utmattade.

 2. våfflo skriver:

  Aaaah j-a fingrar som skriver fel… HUNDBAJS ska det vara.

 3. Anette skriver:

  Vad är Apfelcorn?

  Låter som en kanonkväll, välbehövd för Baroners i vinternatten!

  Instämmer med kö-filosofin, jag kan bara inte med att köa, och speciellt inte för att spendera pengar på ett hak, de borde kasta in folk istället för att låta dem köa som boskap.

  Eder Tillgifvna

 4. Anette skriver:

  Refrigerator coma… kollar just på den sjukaste reklamsnutten som borde vara förbjuden att köra före 6 på morgonen, får huvudvärk…. gå till yotube och leta rätt på ”Refrigerator coma” för full inblick i vad som blir resultatet av överbetalda reklambyråer’s hjärnvågskoma…

 5. spawn skriver:

  Hudbajs var mycket bättre.

 6. baronen skriver:

  Wåfflolainen: Den kommer jag inte ihåg (varken den eller hudbajsdebatten), men däremot att solen var farlig som fanken. Media är bara små äckliga, käckliga, borgarungar som får jobb efter gymnasiet hos farsan och morsan som redan sitter på sina fina poster, okunniga och rövslickande. Bluä. Och så ger de resten av idioterna här i världen sin verklighetsuppfattning, huga. Det är mer skrämmande än man kan tro.

  Anette (Grevis): Bild och förklaring kommer, håll ut, Apfelcorn kommer att bli din bästa vän.
  Jo, det där behövdes, tamejfanken. Och att köa, det kan idioterna göra. Vaktkvinnan såg faktiskt ledsen ut när vi, eller om det var jag, bara skrattade ut henne, stället, om de skulle tro att vi skulle stå i kö, pynta, för att ta av oss kläderna, sedan stå i kö för att betala inträde, sedan stå i kö för att få en bira, sedan stå i kö för att få tillbaka kläderna och gå ut. Sådant där skit går bara Örebroare på, de utan värdighet (inte alla, men rätt många tydligen).

  Ska kolla in den, om den inte är ”regional” som vissa videos på tuben är ibland.
  By, da way, såg att du gett utegångsförbud för dottirn, hon grymtade lite på FaceBook, ha-ha, då är man vuxen, om man gör det, ha-ha-ha. Rock och Love!

  Spavn: Hudbajs tar bort rynkor och bristningar, nästan lika bra som kiss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: