Söndag med arslet ur vagnen

Jag vaknade i soffan som vanligt, då det numera är min sovplats (snart ett år). Solen lyste in genom persiennerna. Jag fixar alltid upp dem innan jag somnar så att växterna ska få sitt av ljus om jag själv sölar bort dagen.
Solen. Det var ljust. Jag öppnade fönstret. Hörde fåglar. Kollade temperaturen, det var sju-åtta grader varmt. Oj.
Slog på TVn. Kellys Hjältar med Clintan och Kojak och Donald Sutherland. Fina grejer. Men så drabbades jag av någon slags insikt. Vafan!!!!! Jag kan inte sitta inne. Jag måste ut, mina ögon behöver sol. Och solen skapar några slags vitaminer via ögonen och så blir jag piggare och bla-bla-bla.

Så jag drog på mig kläderna och borstade tänderna (sket i att durscha, ha-ha, jag är lite busig på söndagen, men då räcker kalsongerna en vecka, slet just sönder det sjunde paret, jaja, jag borde köpa mer, men det får vänta).

Sedan tänkte jag att nu är det något som ser ut som vår. Jag måste vara manlig. Jag måste VÅGA gå ner och kolla in bågen. Finns den kvar? Är det bara ett hjul kvar. Är den sabbad, snodd?
Förstå mig rätt nu. Det senaste året har varit rätt hårt för mig, och jag är i det läget att istället för att drabbas av ännu en förlust eller motgång så ger jag fan i att ens kolla. Det är att stoppa huvudet i sanden, jag vet, men så är det för mig. Det blir inte alltid rätt när man kör sin kris solo.

Men nu, nu stegade jag, stärkt av solljuset ner till garaget, där de bytt kodsystem, ungefär samma som på jobbet, någon jävla droppe, en blå, för att dörrarna ska öppna sig. Och så gick jag ner, och så kom jag just då på att jag fanimej filmar detta. För det måste finnas på film när jag ballar ur helt, om det skulle bli så. Så då filmade jag det här, och sket fullständigt i att folk tittade på mig därnere när jag talade till mig själv:

—–

—–

Kolla filmen ovan först, Sterge.

——-

——-

———

Helt fantastiskt. Den stod kvar, med ett lager av föroreningar på sig, men ändå, den stod där, min vän, min kommunikationsapparat i mitt analoga liv. Jag blev helt upprymd.
Där hade den stått sedan oktober någon gång. Fyra eller fem månader utan min tillsyn, kärlek, smek. Men det stod var där i hörnet.
Jag satte mig på den, vördnadsfullt, skakade på den, tyngde ner den (man ska göra det, skaka bensin, trycka ner stötdämpare och sådant, så det smörjs) och så fick jag för mig att jag ska testa att starta den. Det skulle ju inte gå, men jag bara måste testa.

Jag vred om nyckeln, jag slog på soppakranen, jag drog ut choken och så tryckte jag på startknappen (man sparkar inte igång 1600-kubikare).

Och:

”-WRRRROOOOOOOOOOM!”

På första försöket. Den bara startade och jag gasade och gasade och var såååå lycklig, tills jag blev tvungen att stänga av för jag fick noja av att bli gasad till döds av dessa kärleksångor.

Så.
Jag har en båge, bågen är hel, bågen startar. Det, cybern, det är lycka.
Jag bäddade in den i det där silverfordralet jag hade brevid men varit för lat eller psyko för att lägga på, och så gick jag ut igen. Stärkt, förvissad om att det fanns något att längta till. Äntligen. Ett syfte. En njutning.

———-

Gick över stan. Solen sken. Tog mig till Biskops. Elin stod utanför och rökte. Vi gick in. Jag tog en kaffe, gaggade lite skit. Hon är lycklig, har hittat en vårförälskelse, det syns på henne.
Men jag ville ut igen. Mer sol till mina körtlar, det är viktigt och kanske kan det fixa mitt jävla luriga synproblem (som jag fick igår igen, för tredje gången sedan blålamporna, vilket fick mig att klättra på väggarna, innan det gick över, hjärntumör, cancer, starr….. allt det där otäcka kom över mig, det är ett helvete, man hetsar upp sig).

Så jag tog den här bilden direkt utanför. Den är klickbar. Jag har dragit ner den till hälften i storlek, om man klickar på den är den hälften av originalstorleken. Är iPhonekameran bajs? Nej, just det. Och, skuggan på slottet är Stora Hotellet, Biskops, med en sockertopp där till vänster, det är kyrktornet några hundra meter bakom, Nikolaikyrkan. Snajs (nytt ord)!

Klicka ovan för att beundra Örebro slott och kvalitieten på iPhonekameran lite större, som folk som inte har nämnda pryl alltid gnäller om.

En av mina fantasitjejkompisar Bree (@BreeOlson) kör förresten iPhone hon med, och twittrar om det. Hon har en vit gayphone, som Roffe:

Oj, nu blev det flicka här, no comments blir följden, skit också, äh, det får jag ta.

Vad har jag mer. Jo, jag har ju en bild på undertecknad Baron vid en 27-tummare, dock ej hans egen (he-he), och ett förhandsexemplar av iPadden:

Så jävla coolers man är, va?

Och på tal om cool. Såg den här bilden av/på Strega på FaceBook. Är det inte något bögigt över den bilden, va? Långt hår som han stryker så där pimpinett, ha-ha-ha-ha-ha-ha. Skit samma om det var hederligt 70-tal, det här kräver en förklaring:

”-Jag ska bara ställa in basen på stereon så ni hör Jacos frasering i slätstruken fiss-moll ordentligt!”

Varför känns det så gött att mobba? Jag vet inte, jag mår bra av det, och garvar rått här bland bokstäverna, he-he-he-he.

————-

Min promenad över staden var rätt kort, men jag var ute över en timma i alla fall. Det kändes bra på alla sätt. Träffade till och med på lite folk. En dam hade att berätta att Bagliari och fästemön var på någon slags kärleksmiddag på restaurang, då det ju var en amerikansk högtid idag. Jaja.

På tal om det såg man en massa jävla par idag, som gick hand i hand och log precis som om de inte hade en enda jävla aning om att det tillstånd de var i bara varar i en tre veckor, sedan blir det andra bullar. Idioter, ha-ha-ha-ha!

På tal om par, ska det inte bli vår först, med gräs och skit innan folk blir dumma i huvudet? Det är ju fullt med snö och februari. Eller räcker det med lite sol för att de ska gå ut och håna och visa hela jävla världen hur lyckliga de är? Gör det bara, jag vet nog, ha-ha, jag vet nog hur det blir sedan, då ni slutat ljuga för varandra. När det kommer fram att snubben faktiskt vill träffa sina vänner ibland utan att få tillstånd till det, att bruden bara låg med honom som en gris för att det kändes nödvändigt för att få honom på kroken, annars är hon inte intresserad av sånt….. och så vidare. Ja, cybern, ni vet, varit där, gjort det.

———-

En vecka nu. Sedan en veckas sportlov. Har hyrt stuga i Garmirch Party Garden auf Ulf und Sleswig i alperna. Full utrusning fixad, senaste modeprylarna, rubbet. Kommer att bli succé där på vindrickarfesterna mitt på eftermiddagen. Liftkortet ingick (man kan åka ner också). Ett kap, 37 432 spänn bara, för bussresa och sju dagar. Ett måste. Fattar inte de (eller dem kanske det ska vara här) som inte åker.

———-

Okej. Fick ut lite nu. Får räcka. För just nu.

Rocka svansföring.

/Baron

Annonser

5 Responses to Söndag med arslet ur vagnen

 1. Stoffe skriver:

  Söt tjej Bree! 🙂

  Men ännu sötare att hojen stod kvar o funkade!

  Det är vår vår i vår! 😉

  Grannen som är lärare + fru o 3 döttrar 9-15 år drog just kl 4.30 i taxi till Arlanda för helpension i Dominikanska republiken i ett turistgetto! 🙂

  Dax att sova en timme innan måndaxmorgonen börjar!

 2. MR Gay skriver:

  ha,ha,ha din rackarns Baron! Joru, det skulle se ut så där på den tiden…

 3. paddytheflea skriver:

  Fan, Synd att du missade poängen – eller att knyta ihop säcken – i denna din Alla Hjärtans dagsartikel. Du är helkär i och lycklig med dina prylar – hojen och I-fånen – och skrattar åt alla dårar som inte förstår att körleken mellan människor är kortvarig och egentligen inte ens sann ens de där tre veckorna.

  Kärleken till tingen är däremot äkta och evig. Och de kräver inte något tillbaka. Bara lite batterier, soppa och abbonemang (själv har jag en båt och en bärbar mac (som jag kallar Barbara, kan det bli tydligare)). 😆

 4. McHäcko skriver:

  Herlisch.

  Här är det fanimej vår. Taltrasten sjunger för fullt utanför fönstret just i detta nu!

 5. baronen skriver:

  Ståffe: Jo, hon är en sötnos som skriver sina twitter så till och med jag rodnar, he-he. Och tack gode för att hojen fanns kvar. Utan hoj, vad vore jag då? Bara ytterligare en gamling utan mål.
  Gå in och stjäl hos grannen, åtminstone sprit och prylar i frysen. Det förtjänar de.

  Mr Gay himself: You sexy motherfucker, shaking that ass, shaking that ass, ha-ha-ha-ha-ha. Så gay, he-he.

  Paddy: Intressant slutsats där. Ja och nej måste jag säga åt detta. Jag gör det bästa med det jag har, och försöker naturligtvis njuta av friheten, iPhonen och bågen (tänkte inte på vilken dag det var). Och visst garvar jag åt fånarna. Men ändå. Det är lite tomt, det är lite tråkigt, det saknas syfte, jussom.
  Du valde båt, jag valde båge, annars är vi nog på samma stuk. Fast du skriver dina dikter med rim, jag kör vanliga meningar, he-he.

  Skotten: Sådant där behöver vi inte veta!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: