WordPress mådde dåligt idag

Och faktum är om inte detta bloggverktyg mådde illa i går också. Det gick inte att komma åt denna Baronblogg, vilket är jävligt allvarligt.
Jag hade ingen aning om det hela, men eftersom jag är lite cool och twittrar, och då tar del av de där ”som vets” twitteri så såg jag det här på min ifån:

Men, nu funkar det igen, och det gör mig glad. Jaja. Allt går åt pipan ibland, bara man sedan fixar det hela är det okej.

—————

Jimmie ringde mig idag på jobbet, efter jobbet. Han har en idé om att samla ihop alla jävlar som fyller jämt (jämnt, he-he) på Öland i år. Ja, vi andra också förstås, samma tid.
Alltså de som är ett år yngre än jubilarerna i somras. Kom igen, fatta, man kör varje år samma pryl. För hur det nu än är så har vi ju massvis av polare som är yngre, som blir gamla feta svin de med. En god idé. Jimmie tror på att söka via FaceBook. Jag är på.

—————

Fin grej när en polare till mig vaknade idag (han ringde under kvällen och berättade).
Alltså, han jobbade ju arslet av sig med att fixa nya datorer igår. Var kvar tills larmet slogs på, sprang ut i absolut sista sekunden innan larmet gick.
Installerade, uppdaterade, fixade kontakt mellan trådlösa blåtandstangentbord och möss. Konstaterade batterifel. Fixade, trixade. Lyckades med ett gäng.
På kvällen ringer hans kollega och frågar hur det gick sedan han gått hem till sitt efter arbetstidens slut och polarn var kvar. Polarn berättar om uppdateringarna, om hur han fattat hur man löser problem som uppstår när det grejas. Det som var kvar var att fixa 8 datorers möss och tangentbord i princip. Polarn berättade hur det skulle göras. Arbetskompisen skulle göra det under torsdagsförmiddagen.

Nåväl. Nu var det torsdag och polaren kopplade upp sig på nätet när han vaknade på förmiddagen, han började sent. Ser då att ena webkameran inte funkar, så han går in där hemifrån och startar om den. När så den kommer på så ser han sin kollega ståendes där på bild och med ljud, med någon person, en böna, det är bara de två, i den sal där han uppdaterade kvällen före och fick liv i alla dataapparater då arbetskompisen redan var hemma med familjen.

Och det är ju i färg och i ljud.
Så säger arbetskompisen i webkameran:

”-Ja, vi fick faktiskt dessa igår, de är nya!”

Bra att han gör PR, tänkte polarn.

Arbetskompisen far ut med näven och pekar runt om i salen på alla maskiner.

”-Jag fixade alla dessa igår själv, sköt images från servern!”

Först hostade polaren till där hemma. Sedan drabbades han av någon slags vrede. Sedan fick han nästan tokspel.
Då han är en snäll kille så tänker han först att det inte spelar någon som helst roll, vad skulle arbetskamraten säga, ville väl göra PR för verksamheten osv, osv, osv. Det var väl inget, absolut inget att bry sig om.
Men så greppade det polarn mer och mer. Alla kvällar, alla helger de senaste två åren, då han själv, eller med teknikern R, då han jobbat, utan extra ersättning, frivilligt, för att polarns och hans jobb, och för deras adaptrars utbildnings skull, ska funka bra. Aldrig ett erkännande, aldrig ett tack. Och nu, tas det cred för något polarn gjort pga av sin sociala misär, att han inte har någon familj, så han kan lika gärna jobba kvar (ja, han gör det frivilligt, men det är inte grejen).
Ojojoj, käftsmäll kändes det som för polarn. Förutom att han kände sig spöad, och arg, och ledsen, blev han liksom matt.

Funderade på hur han skulle tackla detta när han kom till jobbet. Kanske fråga lite skämtsamt om arbetskompisen var cowboy. Och så skulle arbetskompisen undra, och då skulle han säga att kollegan var en sådan rackare på att skjuta imagefiler (alltså uppdatera hela datorer från en ur-fil på servern, alla program, allt, så man slipper skyffla massa DVD-skivor och annat).

Men det blev inte läge på jobbet för polarn att säga något sådant idag.

Alltså. Han är intresserad av sitt jobb. Han vet att väldigt många på jobbet inte förstår vilket arbete som ligger bakom att allt fungerar. Så må det vara.
Det är okej för honom att vara med och fixa så att prylarna funkar som de ska, han kan ta det, han kan bjuda på det, då han gillar ju sitt jobb och vad han håller på med. Det är till och med jäkligt roligt att grejsa med, säger han. Men om någon annan tar cred för det polaren gör… Där går liksom gränsen. Där GÅR GRÄNSEN!

Och nu har jag lagt ut det här. Men tyckte att polaren förtjänade det. Men om man har en blogg sedan 1997 så har man vissa skyldigheter mot denna blogg. Jag fullgör dem. Talar sanning. Jag är vuxen, inget fjatt.

——————-

På tal om jobbet. Adaptrarna är i extas. Nu är det som det ska vara. Två salar. 24-tums och de nya 27-tums. Under nästa vecka ska nätverket fixas. Sedan är det bara woooooow.
Underbart.

Fast den där xxxxx Björklund är på gång att sabba allt. Han kör hårt med att ta bort mitt jobb. Alla ska bli ingenjörer eller juridiker. Att räkna matte är att vara Gud. De som inte förstår det får skylla sig själva och inte gnälla. De får bli fåraherdar. Matte är det högsta. Bra betyg i matte, då är man en bra människa, värdefull. Bara då. Fy fan!
Hur kan en sådan få hållas?
Inte klokt. Men halva befolkningen gillar ju tydligen hans politik. Så då säger jag åt halva jävla befolkningen, att ni kan dra åt helvete, ni fattar ingenting! Jag är emot er! Eller vänta. Jag kommer hem och bor hos er efter hans jävla revolution där det bara är teori som gäller (vart ska jag annars ta vägen?). Lyssna på mina fisar när ni skrapar ert BongoLotto. Lukta.

——————

Sova.
Durscha.
Fullkornsvälling.
Gå till jobbet.
Jobba.
Efterjobba.
Gå hem.
Somna i soffan.
Vakna och handla.
Laga mat.
Softa med TV och internet.
Ta en promenad.
Komma hem.
Skriva CDB.
Titta på TV.
Sova.

————————–

Och att det ska bli mer snö stör mig inte alls. Det är ju vinter för i helvete!

Det som stör mig är att det inte plogas och sandas som det ska. Finns väl inga skattepengar till det och åldringsvården efter regeringens alla jävla sänkningar. De som har råd åker utomlands. Vi andra bor kvar här, rånade.

Rock!

Snorre!

/Baron

Annonser

7 Responses to WordPress mådde dåligt idag

 1. Kalix skriver:

  Tipsa din kompis om att ansluta sig till DOLK-t

 2. TompaHell skriver:

  Försöka få doppa med att glänsa med images är lågt.
  Tönt!

 3. spawn skriver:

  Faran med webbkameror:Man kan inte leecha live…
  Hoppas tjyvjäveln drar på sig candida,syfilis,gonorré,karies,rövsvett,samt att hanses skägg börjar växa inåt.

  Eller att han bara blir förlåten.

 4. Bluespolisen skriver:

  Nu hal balonen inte sklivit i bloggen på flela dagal…
  Hal han lallalt omkull?

 5. Lord skriver:

  Sportlov, dvs han kollar på OS hela nätterna och har stängt av dator och iPhone !

 6. Lord skriver:

  A pirate walked into a bar, and the bartender said, ”Hey, I haven’t seen you in a while. What happened? You look terrible.”

  ”What do you mean?” said the pirate, ”I feel fine.”

  ”What about the wooden leg? You didn’t have that before.”

  ”Well,” said the pirate, ”We were in a battle, and I got hit with a cannon ball, but I’m fine now.”

  The bartender replied, ”Well, OK, but what about that hook? What happened to your hand?”

  The pirate explained, ”We were in another battle. I boarded a ship and got into a sword fight. Me hand was cut off. I got fitted with a hook but I’m fine, really.”

  ”What about that eye patch?”

  ”Oh,” said the pirate, ”One day we were at sea, and a flock of birds flew over. I looked up, and one of them shit in me eye.”

  ”You’re kidding,” said the bartender. ”You couldn’t lose an eye just from bird shit.”

  ”It was me first day with the hook.”

 7. baronen skriver:

  Kalix: Ja, har gjort det, han ska göra det…

  Tompa: Jepp, det är så jävla lågt att jag inte har ord för det….

  Spwn: Jag kan förlåta….

  BP: Nej, jag har tappat konceptet.

  Lorrd: Ja. Så är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: