Tecken på att vara vuxen

Det är som nu. Ont i halsen, svårt att röra mig, hostar så lungorna sprängs, snurrig i skallen, antagligen feber. Och själv in da hause!

Jag gick till jobbet i morse, men blev tvungen att avbryta och ta mig hemåt. Svetten rann, snurrig i skallen, rösten svek mig, var helt väck, och denna DJÄVULSKA hosta.
Sjuk, på riktigt, gå hemåt. Det är inte så långt, det tar kanske 12-15 minuter normalt. Men ändå. Ingen bil, ingen cykel, ingen buss, utan jag går bara. Och så känner jag att jag kanske inte orkar, det kryper i benen, ingen kraft, ånyo. Total utmattning i kroppen, varje andetag är en kamp mot hostan, och börjar jag hosta gör det satansont och jag kan knappt andas och det blöder fanimej i halsen. Kokhet. Och, mina vänner, cyberdagboksbiktfädrer, det känns precis som det är slut, som om jag om någon sekund inte orkar ett steg till, och vem fan bryr sig? Inte ens en hamster har jag som väntar på mig hemma. Detta kan lätt bli tragiskt, och det kanske är det på något sätt också, men ändå, jag vill vara ärlig. Det är jag, mig själv och mej. Och det är läskigt att vara mig när jag inte är ensam och stark, utan ensam och svag. Tro mig, tro mig för fanken.

Vill jag köpa snus måste jag gå ner i trapporna och hosta upp lungorna. Vill jag ha mat måste jag gå ner (jag gör detta samtidigt, jag är inte helt jävla dum i huvudet).
Jag blir glad åt att klara att stå i kön i kassan utan att svimma, utan kraft, utan att få en hostattack. Kommer hem. Förmår inte att laga någon mat. Sover i ett töcken, vaknar, hostar, HOSTAR. Min hals är taggtråd.

Försöker pigga upp mig med att kolla in snygga bönor på nätet, få något annat att tänka på. Men det funkar inte. Jag är körd.

Körd och själv.

För ett år sedan gick det ju ändå. Men nu är det tomt. TOMT!

Ja, jag kan ringa Blues-polisen, Baggo, Bela, men det gör jag ju knappt annars, vill inte smitta min surhet, kan inte göra det nu. För något år sedan kom ju Baggo med feberpiller, vill jag minnas. Men det är inte det som är grejen. Jag är en scout nu. Ska klara själv, SJÄLV! Det finns inget annat jävla val. Och jag hatar att vara sjuk från jobbet, det blir massa stålar som går åt fanders. Om detta åtminstonde kunde ha väntat till helgen, det är ju Påsklov, ett gäng dagar injobbade. Men inte, sådan flax har man inte… Skit.

Nu är det mitt i natten mot fredagen. Lönen har kommit, tack och lov, var inne på krediten denna vecka. Planerar att gå upp som vanligt och känna efter under fredagsmorgonen, försöka gå till jobbet, men är skraj att jag ska banga ur och så bli för utmattad för att ta mig hem om jag inte pallar, och så är det samma jävla visa igen.

Äh, vilse i pannkejkan! Det är förnamnet.

Från tårna och upp, fysiskt, och fysiskt, jag pröjsar, jösses.

Och om jag inte får gnälla, tycka synd om mig själv här, VARFAN SKA JAG DÅ GÖRA DET? Detta är mitt öde, så här är det för mig, nu, just nu. Inget att hymla med. Om jag vore en yxmördare hade jag i alla fall haft en massa snygga brudar som kommit och sugit av mig på Kumla, men nu, icke…

Men, observera, jag har inte gett upp, ICKE! Men det är bajs nu, det ska jag inte hymla med. Och jag ska inte skämmas för att skriva detta. Fåck jo!

————-

Såg Scorseses Departed på TV6. Vilken jävla skitfilm. Sluta göra film. Leonardo och den där andra liraren i huvudrollen, de ser ju för det första likadana ut, man blir helt förvirrad, sedan är filmen kass också. Gå i pension Scorsese. Trodde jag aldrig jag skulle säga, efter Taxi Driver och några andra guldkorn.

—————

Lyssnar på Queens första och helt fantastiska platta, den med en strålkastare på en sångare, den är sååååååå jävla bra, hela plattan. Och så slogs jag av att han faktiskt sjunger om min födelsedag där på Great King Rat (bild och låt):

Great King Rat died today
Born on the twenty first of May
Died syphilis forty four on his birthday
Every second word he swore
Yes he was the son of a whore
Always wanted by the law

Wouldn’t you like to know?
Wouldn’t you like to know people?
Great King Rat was a dirty old man
And a dirty old man was he
Now what did I tell you
Would you like to see?

Resten av texten här: GKR om man vill lyssna mer än de första verserna.

——————

Oavsett om jag lyckas dum-ta mig till jobbet i morgon har jag sedan ledigt 11-12 dagar. Vafanken ska jag göra då? Om jag bara kunde få lite kraft att fixa här hemma.
Ja, min släkting ringde, jag måste komma och hämta lite prylar nästa vecka i ett rum i en villa där i Kungsör (20-talskåk). Hennes man vill ”fixa iordning det”. Bullshit! Det har inte varit iordningfixat sedan jag var liten på 60-talet. Men nu ska det göras, nu är det viktigt. Så jag och Baggo åker dit, och så slänger jag på lite ytterligare på högarna här. Hej och hå! HEJ OCH HÅ! Bror Duktig-mentaliteten härskar. Men jag ska inte säga något. Får vara glad för att jag fick använda det där rummet nere i kåken, där Stina bor på övervåningen, och Gudrun och hennes man äger kåken numera (Stinas syrra), och ingen därnere, så pass länge (sedan dagen innan jag drog till Öland).

Jag kommer att bryta. Jo, det blir nog så. Kommer inte att gå och vara trevlig längre. Om det är så jävla viktigt. Dra åt fanders! Det finns en hjälp jag kan behöva, och det är utrymme. Jag kan inte bli arg, jag blir ledsen bara.

——————-

Klockan är halv två på fredagsmorgonen nu. Jag sitter med mössa och hörlurar framför datorn. Har inte hostat på någon timma nu. Är det bättre? Är jag bättre? Hoppas det, bara att hålla i. Hålla i sig.

Nu är det slutmjäkat. Okej att jag är mjäkig nu i min sjukdom, men annars. Far åt fanders!!!

Rock!

/Baron von Knuk

2 Responses to Tecken på att vara vuxen

 1. Hank skriver:

  Boka in dig pa ett spa en vecka. Det ar ju pask next week. En massa mjuka brudar som masserar varje dag, farbro doktor som fixar hosta o s v.

  Krya pa dig. Snart ar det var!?

 2. spawn skriver:

  hosta och vekhet är starkt kopplat till de kvalsterskitar du dragit i dig från den defekta kudden.

  du ska ha polyesterkudde eller som jag;kudde fylld med boveteskal.

  rootsrockreggae!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: