Det är på morgonkvisten

Om jag vore rubriksättare på en tidning hade jag fått kicken i detta detta nu. Men som sagt, jag börjar med rubben, och så bara kör jag. Kronologiskt, så ska det vara, och förhoppningsvis något som inte låter som gårdagens rubbe.

Har varit enormt dålig på att svara på mina kommentarer på de tre-fyra senaste inläggen. Tillåt mig det. Jag läser, jag tackar, men jag kan inte, inte på dagtid, och knappt nu mitt i natten heller, få mig till att skriva något. Att jag skriver nu är konstigt i sig.

Det är redan onsdag. Och jag är inte på. Idag när jag vaknade så kändes det nästan normalt. Varför? Tja, jag hade inte hostat mig igenom natten. Och idag var Supertisdagen, som jag fått ”lapp” om från ÖBO. Idag skulle stora borren fram igen. Och, visst, den kom och jag vaknade i sängen, men sket i allt, och lyckades somna om. Jojo, jag vaknade av och till, men hade gett mig fanken på att sova över denna dags helvetesljud. Tror att jag lyckades där. Hade inte stått ut med att sitta och vara sjuk och höra på infernot.

Gick ut under seneftermiddagen, tog en promenad. Matt som fanken, men jag vet att jag måste röra mig för att inte bli helt bongo i kroppen. Går cirklar runt där jag bor, så det ska finnas möjlighet att ta mig hem snabbt om jag förlorar orken helt.
Svetten rann, matthet, men det vara bara att gå. Gick förbi en kö av unga människor som sovit ute i natt för att få biljetter till finnarna från Eskilstuna i gruppen Kent som spelar i huset ovanför min motorcykel (så stod det i lokalblaskan på webben, erindrade jag mig om). Orkade inte ens plåta dem. Kent är ett jävligt tråkigt band.

Gick mot min järnhäst. Portarna stod på vid gavel. Och det här är ju Örebro, ingen vill ringa och störa ansvariga, det gör nog någon annan-staden. Jag skakade på huvudet. Därnere står ju min polare, min sanna vän, min chans att motverka total idioti, min njutning.
Jag gick ner, slet av täcket och satte mig på min hoj. Fram med nyckeln, testade igen. WRRRROOOOM, den startade på en gång. Ja, glädje, lycka, underbart. Så stängde jag av och la på täcket igen. Gick upp mot den där stora ståldörren som ska vara stängd. Lyckades till slut, efter att ha ringt någon brandkille (det var inte hans ansvar men enda telenumret som fanns där i uppgången) ringa till ÖBOS jour. Jo, de skulle fixa det.
Jag kände mig nöjd och ansvarstagande. Fyra timmar senare ringer Securitas och frågar mig om dörren, och berättar att de ska dit då. Jag tackar. Fantastiskt. Det har stått öppet hur länge som helst, och fyra timmar efter min inringning hade de fortfarande inte gjort något. Hoppas hojen är okej. Välkommen till effektivitetens Örebro.
På tal om det. Betalade mina räkningar idag. Ingen rabatt på hyran här inte, inte än. När då?????

Så tänkte jag gå ut, bara sippa en liten. Men då drabbades jag av en jävla hetta, en mongofeber, blev helt vimmelkantig, bara att hålla sig inne, hemma. Kollade Pensionat Paradiset med Thor Modeen. Fantastiskt den finns att ladda ner, helt gratis. På denna länk: http://ia311030.us.archive.org/2/items/Pensionat_Paradiset_1937/Pensionat_Paradiset_1937_ngntng_XVID_512kb.mp4?Pensionat_Paradiset_1937/Pensionat_Paradiset_1937_ngntng_XVID_512kb.mp4

I mp4-version, men vadå, det är ju okej ändå. Och man kan säga att länken är upprepande, men ändå, bara dryga 250 Mb, helt okej. Thor tål att tittas på när han är mexikanare, ha-ha-ha-ha-ha.

Ja, vad mer…
Jag ska ju hjälpa Baggo med lite flyttprylar, och han ska ju hjälpa mig med att få grejorna från Kungsör. Jag vet inte hur något av detta ska gå till. Jag är sjuk, helt utmattad, det går fanken inte att bära prylar i mitt läge nu. Känner mig helt jävla hjälplös. Fanken, ensam svag och inte stark alls.

Det känns bättre i magen, men det finns kvar där, det där konstiga, ömma. Och jag hostar inte SÅ jävla mycket längre. Snoret är segt och en snytning gör att det sega vill dra med sig från lungorna vilket får mig att hosta torrt-TORRRRRRT och få ont.

Åt inlagd löksill med kokt potatis idag. Tror det är nyttigt. Om det inte är det är det i alla fall jävligt vuxet. Fast det var gott.

Jag vill ställa mig upp, stark, med någon grekisk myt-rustning och vara helt okej, stark. Så vill jag rensa här hemma, fixa i Kungsör, fixa med Baggo. Ta tag i all skit. Men det går ju inte när jag är så jävla ÄMLIG som jag är.
Okej, jag väntar. Måste ju bli bättre, eller hur? NÅGON GÅNG!!!!!! ARRRGHHHHHH!!

———-

När jag idag äntligen, nere i ICA, fick arslet ur vagnen och pantade några av mina burkar, hatar att panta (blev 59 spänn, och jag har bara börjat panta….), har inte gjort det sedan i julas, så fick jag sällskap. När jag kom med mina kassar och gick in på ICAs domäner såg jag honom sitta utanför ICA, den där snubben som hålls där. Mycket-mycket ensam människa. Jag registrerade honom, men han satt långt borta.
Och så började jag fösa in burkar i hålet där längst in i den stora butiken. Det luktade fruktansvärt därinne, men den nya maskinen funkade snabbt, så kommer den här liraren in och ställer sig vid mig,  lite snett bakifrån, börjar prata. Han visste nog att jag skulle stå kvar för jag hade att göra.

”-Jag har fel i huvudet, jag har en hjärnskada!”

”-Jaså, oj då!”

Ja, vafanken säger man? Magneten inom mig hade dragit till sig ånyo. Men okej, okej…

”-Var har du hittat de där burkarna, ute på stan?”

”-Nej, för fanken, de har jag haft hemma, hatar bara att panta så det har blivit många!”

”-Jaså, jo, det är dåligt på stan, jag hittade bara fyra igår!”

”-Oj, det var inte mycket!”

Jag ville inte snacka, jag var trött, slö, sjuk, och skulle bara ha in mina burkar där.

”-Jag bor på gruppboende, har inte haft det lätt i livet, fosterhem, många!”

”-Jaja, jaså!”

”-Hur gammal är du?”

”-Halvvägs till hundra, och lite till!”

”-Är du gift?”

”-Nej!”

”-Har du barn då?”

”-Nej, inte det heller!”

”-Har du familj?”

”-Nej!”

Här tystnade han och tänkte ett tag (snacka om hur jag tänkte, killen kommer och uppenbarar sanningar för mig…)

”-Jag är CP, har CP-skada!”

”-Jaså, ja, nu för tiden finns det många olika bokstavskombinationer!”

Varför sa jag så? Jag vet inte, vad skulle jag säga? Jag pantade vidare.

”-Jag har inga vänner!”

”-Vem har det!?”

Så blev jag klar. Jag tryckte på grönt och fick mitt kvitto. Han tittade på mig hela tiden.

”-Okej, hejdå!”

”-Hejdå!”

Och så gick jag därifrån. Han stod kvar innanför skjutdörrarna.

————

Rock!

/Baron

11 Responses to Det är på morgonkvisten

 1. J skriver:

  Tack för Pensionat Paradiset. Kvällen är räddad.

 2. baronen skriver:

  J: Kanon att kunna förgylla eder kväll, he-he.

 3. spawn skriver:

  Den där burkmannen,blir det en följetong?
  Jag vill inte läsa om burk-män.
  Skriv om burk-kvinnor.
  Du skriver ju ändå,så skriv om kvinnor.Det är intressant med kvinnor.Kvinnor är intressanta.

  Cp-burk-män är skittråkiga.
  Thor Modén är kult.Han var inte cp.
  Nu ska jag sova.

  Nej,jag är inte bokstavad.
  Tror jag.

 4. TompaHell skriver:

  Det sista med burk-killen är poesi!

 5. våfflo skriver:

  Kent är fruktansvärt ointressanta. Men jag skulle vilja vara deras producent för det går att tjäna pengar på sån där jävla skit. Kvalitet ger inga pengar.

  Intressant möte med burkman. Bra skrivet, Blomgren. Här är en intressant artikel om en annan burkman, ”burk-Curt”:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4933340.ab

 6. […] Ett tack till Baronen för en helafton. 57.468689 18.304593 […]

 7. baronen skriver:

  Spawn: Jag skriver om det som händer mig, CP, eller andra bokstäver, kan inte hjälpas. Nåväl, nu har jag lagt ut lite patts och prylar, bara att digga eller hata. Och Thor var kungen!!

  Tompa: Tack. Jag läste det flera gånger sedan jag skrivit det själv, igen och igen…

  Uffe: Kent är finnar, tråkiga finnar, inte roliga finnar som vi hade i Västerås. Tack för burkmansberömmet. Ska kolla in Curt. Det var väl han som hade 13 miljoner?

  Digitala Bönder: Tack själv, och fantastisk multimedia, he-eh.

 8. paddytheflea skriver:

  Så vi i Eskilstuna skulle haft träääliga finnar och ni i Västärååås roooliga finnar, då? Skitsnack! Taskig analys, helt enkelt.

  De är bara en annan generation. R&B traditionen vid hade har gått dem förbi på nåt sätt. Swosch! Kan ge mig fan på att det är 80-talets fel. Det mesta är det.

  Eller så är det för att de är från Torshälla egentligen. Pappor som säkert joppade Nyypy. Inte kul det inte, och kan förklara saken. Men det är ju inte Eskilstuna. Flera kilometer ifrån jue. Nattamörker. Bönder. Inavel.

  Men då ändå inte tillräckligt tuffa uppväxtförhållanden för att skapa hjärnor lämpade att spela hård R&B. Sillmjölkar, Uppväxta i villa. Får få käftsmällar och dikeskörningar på fyllan vid 16 års ålder. Satiren och dödsångesten saknas. Inga balla suparpartys i iskalla rivningskåkar med Hendrix på högsta nivå.

  De blir istället Kent. En mesfisig metromjukis med mental pares. En pappaledig prutt utan polisonger och skit under naglarna. Näktergalar -men inte bomber. Kan det kanske förklara saken? 😆

 9. Stoffe skriver:

  Bästa burkkåseriet bådar banbrytande bästsäljande Baronboksutgivning brått börjar bredda bildade barns begynnande berättelser beskrivande biradrickande bredalagerbottens berusade bravurer, brokiga bagateller, barndomens bus, Beatles, Bagari, bruksmiljöer, brödraskap, Bruce, basistens bluesiga bekännelser, blåsor, B-sidor, bolagets brandybuteljer, borgerligheten, bildningideal, begåvning, Besserwissermentalitet, bulldozrar, Big-Apple, bryggerier, beställningar, bot, bättring, bad, bananer, behag, blyghet, blickar, blottor, blommor, bin, Bamse, bestigningar, blåsjobb, bitmärken, bara bikinilinjerade brudars beroendeframkallande begär, bedragande bitchar, bigamistiska buksvågrar, bögar, bisexuella, bastarder, bulldogar, burgare, bigotterier, Bitches Brew, Bagwam, Bonaparte, Borman, bockar, bluesband, brakförluster, biominnen, Berlin, brummande bilister, Buickar, Bergslagen, broar, Byxelkrok, begråtna begravningar, behagfulla bröstmjölksfyllda bystar, balsam, blygder, Bernadotte, bischottier, blåsningar, Bin-Ladin, beridna bikeåkarfester, Bir-vana, brinnande bål, bullriga brösttoner, bluesmän, bultande bihålor, bajsiga bakar, bokstavskombinationer, burkpantande brödsmulebröder!!! 🙂

 10. våfflo skriver:

  paddytheflea: En fantastisk utläggelse, vilken analys!

 11. baronen skriver:

  Pdf: Vi hade roliga finnar i Västerås, mot era svartsynade Kent-finnar, ha-ha-ha.
  I övrigt är din analys lysande, ha-ha.

  Uffe: Medhåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: