Sista stålarna bortspolade

Det är något sakralt (oj, konfirmationsord, är jag 14 igen?) över att dra över sin budget en vecka innan lön. Men det är inte bara att dra över sin budget och ge sig in på krediten, det handlar om att ta de pluringar man har tillgång till och mildra ens tillvaro, och göra det utan att må bajs.
Jag kallar det ungkarlsmedicin. Andra kallar det idioti. Men det ordnar sig. Det ordnar sig. Jag lånar av mig själv (via banken) och så får jag pynta tillbaka senare. Alternativet hade inte varit snyggare.

Efter att ha jobbat till sju igår, så jobbade jag nästan till sju i kväll också. Jag funderar, hur skulle saker och ting funka om jag inte tog intresse för mitt jobb?
Nej, ingen övertid, inget sådant finns. Jag gör det, ingen annan gör det, och jag tycker det är lite kul. Fast det vore fint om några andra som också drar fördelar av detta i sin yrkesutövning bara fes fram ett litet tack ibland. Tyvärr är det ont om uppfostran och höviskhet. Ha-ha, ja jävlars.
Äh, det är inte upp till mig att döma, det gör den store liraren när det är dags. Hoppas ibland att jag får titta på då.

Hastade mig så pass att jag hann ner till Intersport innan de stängde. Det har ju blivit så att alla mina strumpor, alla mina t-shirts, alla mina fillingar, har hål. Jag köpte dem samtidigt och nu bangar de samtidigt. Faktum är att jag bara har några av varje enhet som fortfarande är i skick som de ska vara. Akut läge alltså.
Tack och lov är Intersport öppet. Jag frågar flickan. Hon pekar. Där är fillingarna, där är tubsockorna där det står Intersport längs sidan (var finns strumpor med ankare, det vill jag ha, över ankeln som när man var liten, ha-ha), där finns t-shirtarna.
Smekte bort en 500-dring där. Väl investerade stålar. Känner mig stilig inför onsdagen.
Ska slänga skräpkläderna också, sedan, inte nu, kan vara bra att ha, sedan….

Kom hem. Fick en läskig värk nere i tarmarna igen. Nojan tog mig (nej, jag är inte riktigt okej ännu). Något farligt, något… (Skyll inte på mig, det är min livssituation, med mig själv, kunskapen om min egen ålder, jag och mig som gjort mig nojig).
Nåväl tänkte bort det hela, åt, kollade TV. Sedan ville jag gå ut, träffa folk. Man måste träffa människor, annars blir man galen. Mitt liv är galet nu. Helt jävla galet. Jag funkar inte så bra som jag borde, som jag brukar, ont här, feber där, hosta hit och dit, snurr och så lite vackra existentiella problem. Pang-bom. Ja, jävlars, så det blev, är. Men eder cyberbaron ger sig ICKE! Bara att hålla ut. Det ska fanimej gå över.

Så nu tänkte jag visa med ett gäng bilder som jag tagit med min iPhone och programmet Hipstamatic, hur jag fördrev kvällen. Jag plåtade mer, men det här får räcka.

Okej.

Gick ner och gjorde peace-tecken genom fönstret till Lilla Ö där jag gick förbi och mot Biskops.

På Biskops jobbade Roffe-gossen:

Han jobbade där med Diadem-Åsa (Anna):

Man sitter där och liksom glor. Bara finns till. Massa säljar-folk och annat otyg som bor på hotellet kompenserade sin brist på att vara hemma, genom att konsumera där. Jag ville som vanligt bara sitta i fred, mestadels, och fick faktiskt det, inte ett enda block-mongo ville ha kontakt denna kväll. Det är rekord. Så jag kunde försjunka i djupa tankar som jag inte minns:

Det var skönt och gott att ta sig en god bira och snacka lite skit med mina vänner i personalen. Så blev det stängningsdags (klockan var ju halv tolv, gubevars). Jag gick på muggen och ”luftade mig” innan hemgång:

Inte alla, och speciellt inte de som är nya på Biskops, känner till den där ensam-muggen som finns innan trapporna ner till käckel-pissoaren. Men jag känner ju till denna hemlighet och kan bekvämt sköta mina avsöndringar ifred från dårar. Välstädat är det också.
När jag skulle gå ut därifrån och ut från Biskops så stötte jag på Diadem-Åsas sambo, herr Krögare på annat ställe. Det är en trevlig rackare, han är bra. Jag bad om att få ta ett foto. Han var där med sin morsa bland annat. Hon var en sådan där frän, men ändå butter dam som inte drog på munnen. Hon sa, jag satte mig ner ett tag vid deras bord, att hon minsann hade tagit realen, inte studenten (realen tog man innan 60-talets gymnasiereform, allt går igen).
Jag utstötte, allvarligt, till henne:

”-Jaha, då kan du plus och minus då, vad bra!”

Och då garvade alla, inklusive sonen, utom denna morsa som sände Stålmannenblickar på mig. Tydligen hade damen varit barsk så länge att sällskapet njöt av en Baron som smackar tillbaka på någon som pressar, he-he. Okej, det bjöd jag på. Och så gick jag ut därifrån med garv i ryggen. Kändes bra, folk garvar åt mina verbala reflexer, alltså finns jag.

Hm, like-a-bal milfisar där bakom (nej, jag har ännu inte gett upp intresset).

Så går jag genom staden, hemåt. Knackar på fönstret vid Lilla där personal ännu städar, och jag gör peace-tecken och f-ck jo-tecken och retar och garvar, men plåtar inte, orkar inte då.
Tar en bild på ”Herr Gåman” nedanför Krämaren. (Förra meningen fattar bara de som fanns vid högertrafikomläggningen 1967. Ni andra cyberbiktfädrer-mödrar får slå upp det, eller bara läsa vidare här som om ingenting hänt):

När jag kommer in i min port och använder appen till min iPhone och tar det här kortet tror jag mig vara tillbaka till 20-talet och filmen Nosferatu. Jösses, trappan ser verkligen läskig ut när man tittar uppåt:

Men jag stannar mitt i. Jag plåtar neråt, mot hissen:

Och som rätt ofta blir jag stående där. Jag tänker tillbaka.  Jag ser tillbaka. Hon vinkar och nickar där innan hissen kommer ner. Jag står kvar tills hon gått in.
Hon åkte hiss med rullatorn (innan de kapade benet) då vi varit på stan, eller ICA. Jag tog trappan och väntade på nästa våning.

Och så kommer jag upp på nästa våning nu i kväll:

Och där, som vanligt, utanför ettan, som ligger mitt emot min lägenhet över gården, står en rullator, tillhörande en gammal människa som bor därinne. Samma modell. Fråga mig om mina tankar svindlar varje dag jag går ner och upp denna väg! Gör det, cybern….

I helgen är det ett år sedan morsan gick vidare till de sälla jaktmarkerna. Och jag åkte båge till Kungsör och upptäckte det.

Ja, det känns.

———

Jag går över gården, tak-gården, och in i mitt hus och kommer upp. Där, längst bort står en barnvagn. Där, just där, på golvet, brukar det ligga en påse med barnbajs. Ja, barn bajsar, ja, barn kör med blöja, men vad är det för jävla töntar som lägger detta träck i en plastpåse och knyter om dåligt, utanför sin dörr för de inte står ut med lukten inne, och väntar till morgonen innan de slänger det? Jag kanske är känslig, men jag hatar att det, när det, luktar SKIT utanför min lägenhet. Jävla dårar! Men jag är inte man nog att ringa på och klaga. Jag väntar på att grabben ska växa upp och använda toaletten. Det kan ta några år.
Att komma hem, och så luktar det andras skit, det är ”jussom” mer än jag kan ta.

Jag kör fyra ”hemma”-bilder.
Här är min väggprydnad, en av dem. Gjord i lekis (barnträdgården hette det på den tiden), eller kanske lågstadiet. Jag är stolt. Min store idol under uppväxten, ja, alltså, då Kalle var kvalitet:

Man spar tid och slitage och miljö genom att hänga tvätt istället för att använda artificiella instrument för torkning:

En sax och en fot kan ha mycket roligt ihop, fråga de här lirarna bara:

Och så en bild från ovanpå medicinskåpet på muggen. En tvålros jag fick av en god kvinna en gång i tiden, tillsammans med en lukta-gott-spray som jag haft med mig sedan jag bodde i Sörbyängen för 20 år sedan. Den funkar. Men jag använder den aldrig. Och den där tvålrosen, den står sig, så den vill jag inte bada sönder.

Okej.

Baron, en tisdag i slutet av april, natten till onsdag, 2010.

Rocka smock!

Äh…

/Baron

Annonser

5 Responses to Sista stålarna bortspolade

 1. spawn skriver:

  jag har samma tvätt-hängarmojäng.fast.jag har två styck.en rosa och en grön,den rosa är hennes och den gröna är,hennes…

  jag tvättar en gång i veckan,bästa strumporna finns i Vingåker,strumpfabriken eller vad den heter.Istf svänga vä.mot aotletten så tar man hö.och hamnar hos Gus-Textil och handlar fillings,strumps och annat som en redig karl kan behöva.
  Åk,fynda,gläds!
  Fina bilder med ”way back then”-känsla.Roffe-gossen:40-talet vill ha sin look åter!Ussare kvanting!

 2. Stoffe skriver:

  Var glad att du slipper städa en hel villa varje torsdag! Vore det inte för soppan o pannkakan på Seniorboendet för 42 kr, kunde man hoppa över torsdaxexistensen! Då är jag ändå ledig på torsdagar… Suck! Fy fan vad jag är bortskämd! Men måste skaffa en sån där vit städande pig- eller drängslav sponsrade av borgerligheten! Hehehe, fy fan vad det är sjukt, men fan sååå skööönt det vore o sitta o se på när denna varelsen suger av helheten o så få ge drix om det utförs bra! 🙂

 3. Stoffe skriver:

  Jag kom faktiskt hem till läkarparet en gång o durrn stod på glänt, så jag stolpade in till den gamla Västeråsarn o då var bara den polska städerskan där o kunde inte snacka, så det blev lite laddat innan jag drog därifrån o sen blev det värsta bortförklaringarna varför hon var där! Jojo…

 4. baronen skriver:

  Spawn: Vingåker verkar bli ett ställe att åka båge till i sommar. Roffe är nya Liam, he-he. Och, hm, jag hör att du vet vad damer går för, läskiga prylar det, de äger, he-he.

  Stoffe: Om villan vore helt okej från början så skulle jag fixa det. Mitt problem är alla jävla högar med ”saker”. Jag bor i två lägenheter, fast jag bara har en, om du fattar. Var börjar man? Vad ska slängas, sparas, säljas? Vad kan vara bra att ha. Att orka….
  Polsk städerska låter finurligt, hm…

 5. Stoffe skriver:

  Ja avsugningar och pisk utföres inte sämre av polskor, men själv håller jag mig, när det göller polskor, bara till dem jag avnjuter med Åsa Jinder! 😉
  Finskorna nyttjar jag däremot på jobbet och fina tillställningar! 🙂
  Danskorna på livliga uteställen! 🙂
  Rysskorna när jag går på biografer som visar skräckfilm! 😉
  Norskorna när jag far till Nora! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: