Mordhot och vanlig kväll

När jag gick upp under förmiddagen så såg jag att min telefon var nersablad med samtal som inte kommit fram. Jag vet inte varför jag hade stängt av ringsignalen. Men, okej, jag var på, skulle upp och durscha och ta mig till jobbet. Så jag ringde.
Och då fick jag vet att jag inte skulle gå till jobbet. För någon jävla idiot hade hotat att skjuta alla där, och så ta död på sig själv efteråt.
Okej, så jag stannade hemma.

Resten kan man läsa på http://www.na.se

————–

Jag kollade ju lite på nätet under dagen ändå. Något fyllo hade sabbat i en ICA-butik i Uppsala, blivit gripen, och så var det tydligen samma snubbe som framfört hoten. Så vi kör som vanligt på måndag.
Men ändå. Det är helt åt helvete att någon idiot kan göra så här. Det känns som att jag blir republikan i amerikat och vill ha stegling som straff. Vilken jävla idiot-dåre. Fy fan!
Att sedan denna dåre ringde till lokaltidningen och begärde miljoner i lösen, och gav ut sitt bankgironummer och alla uppgifter, gör ju inte saken bättre.
Jag tror att socialen, och psykvården måste ta sig en tankeställare, eller säga upp sig själva.

Folk är sjuka, ungdomar är sjuka. Den här nissen var tydligen 24 år och hade gått på skolan för ett gäng år sedan. Han hatade rektorn. Men det är inte samma rektor, samma chefer nu. Äh, sådant där kan man inte försvara sig från.
Men skulle någon jävla idiot komma och veva med ett vapen, och jag hade chansen. Oj, det pannbenet fanns inte längre….
Våld föder våld. Begå våld och jag visar ingen förståelse. Amen.

————

Nu några bilder från kvällen.

På vägen hem, bakom stängsel stod det här dollargrinet, på Rotarys parkeringsplats. Underbart snygg bil, mitt emot Lilla.

Så jag vände mig åt mitt håll, dit jag skulle gå, så här såg det ut. Men så såg jag att det lyste på Lilla. De har uteplatserna där framme i bilden. Så jag genade över och tog ett par bilder.

Där stod Robban och surfade och servitrisen helt utslagen vinkade genom fönstret. Fast de stängt en timma tidigare. Ha-ha.

Men i hörnet, till höger, satt även servitörn, bartendern. Jag fick honom där, och han frågade mig naturligtvis om det var jag som ringt idag till mitt jobb (det hörs om man skriker genom glasrutan).
Skit samma, bra lirare, alla.

Så här ser gamla systembolagets lokaler ut nu, utifrån och in, det som ligger under mig, där man borrat. Hoppas det blir någon obskyr konsthall, ser fanken ut som en sådan, eller en gaskammare…

Innan jag gick in i porten så tog jag en bild bakåt, för att se om ingen galning förföljde mig. Verkade inte vara så. Så jag gick in och upp för trapporna och kom hem, och började lägga ut det här.

—————-

Rocka bölja!

/Baron

Annonser

5 Responses to Mordhot och vanlig kväll

 1. spawn skriver:

  Våld föder inte våld,våld dödar fred.Våldet finns inbyggt i själva livet då det bryter fram genom genomet.

  Och inte kan man väl ge sig på den kanske svagaste gruppen av människor,de som är psykiskt utsatta för omgivningens och sin egen oförståelse…då är det väl dags för ännu en kristallnatt?

 2. Stoffe skriver:

  Låt dårens dårskap stanna hos dåren!

 3. baronen skriver:

  Spawn: Jag menar inte att ge sig på de svagaste, absolut inte. Det jag menade var att ge fan i att fly, utan att likt existentialismen och Sartre se faran i vitögat och våga, ta klivet, och om det kom någon jävel och hotade, smacka ner den dåren, ty han har ingen rätt att skrämma, förstöra, skada, sabba någon. Det var en fantasi. De som är sjuka psykiskt behöver vård, däremot är jag inte säker på att de som bestämmer över denna vård, eller politikerna som ska se till att det finns stålar till detta hajar att det kanske behövs mer resurser.

  Stoffe: Ja, om det vore så enkelt. Det är tyvärr synd om folk.

 4. BluesJanne skriver:

  Cornelis! Guld! Sjuttonde Balladen av Mäster Taube!

 5. baronen skriver:

  BJ: Den är fantastisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: